Ανακοίνωση από το Σωματείο εργαζομένων «O Aγ. Μηνάς»

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το κόβε-ράβε-ξήλωνε της συγκυβέρνησης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Μετά τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, το πετσόκομμα των παροχών υγείας-πρόνοιας, τις περικοπές στο επίδομα ανεργίας και στις αποζημιώσεις και την άγρια φοροληστεία στα λαϊκά εισοδήματα, ήρθε η ώρα να χτυπήσουν ό,τι απέμεινε από δικαιώματα και κατακτήσεις:

Ως αντιστάθμισμα σε όλα αυτά η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία επαναλαμβάνουν τα περί ανάπτυξης και ιδιαίτερα στον τουρισμό, όταν φέτος το 73% των εργαζομένων δεν θα κάνει ούτε μια μέρα διακοπές. Όταν τα 11 δις ευρώ έσοδα που περιμένουν βγαίνουν από την δική μας ανασφάλιστη κι απλήρωτη δουλειά, από τους μισθούς πείνας, από τα ανύπαρκτα δικαιώματα, από την εντατικοποίηση της δουλειάς μέχρι τελικής πτώσης.

Δεν θα μείνει κανείς στο απυρόβλητο! Νέοι και παλιοί εργαζόμενοι, γυναίκες και άντρες, Έλληνες και μετανάστες, συνάδελφοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, όλοι θα έχουμε την ίδια τύχη. Δεν υπάρχει κλάδος που να μην επηρεάζεται, δεν υπάρχει χώρος δουλειάς που να μην βρουν εφαρμογή τα νέα μέτρα που θα ψηφιστούν.

Δεν μπορεί να μας στήνουν στον τοίχο κι εμείς να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεσηκωθούμε. Η αναποτελεσματικότητα των αγώνων που προβάλλουν ορισμένοι θα ανατραπεί με τη δική μας συμμετοχή στη συλλογική δράση, με τη δική μας ανυποχώρητη στάση, με το δικό μας προσωπικό παράδειγμα.

Να μην λείψει κανείς, όχι μόνο από την απεργία στις 16 Ιούλη, αλλά και από τον καθημερινό αγώνα για οργάνωση της πάλης μας. Για τη συσπείρωση στο ταξικό μας Συνδικάτο, για το ζωντάνεμα των επιχειρησιακών σωματείων, για την αλλαγή συσχετισμών όπου κυριαρχούν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, για τη δημιουργία νέων σωματείων όπου οι εργαζόμενοι είναι ανοργάνωτοι.

Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στη λαιμητόμο που στήσανε για μας και τα παιδιά μας. Μας παίρνουν αυτά που ανήκουν σε μας και μόνο. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΟ ΕΚΚΙ

email