Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Αργοστολίου

2o Λύκειο Αργοστολίου

2o Λύκειο Αργοστολίου

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των μαθητών του σχολείου μας και των άλλων σχολείων της χώρας, που από τις 3-11-14 ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, με όλες τις μορφές που έχουν επιλέξει και με άλλες πρωτοβουλίες που από κοινού θα πάρουμε.

Η εφαρμογή του Νέου Σχολείου την προηγούμενη χρονιά απέδειξε και στους ποιο δύσπιστους ότι δεν πρέπει να ανεχθούμε άλλο μια εκπαιδευτική πολιτική, που περισσότερο και από τα προηγούμενα χρόνια και πάντα μέσα στα πλαίσια των οδηγιών της Ευρ. Ένωσης, εξοντώνει αντί να μορφώνει, ιδιωτικοποιεί τα σχολεία, ενώ στερεί την ολόπλευρη μόρφωση από τους μαθητές.

Ξεκαθαρίστηκε κυρίως ότι η Τράπεζα θεμάτων είναι ένα ακόμα όπλο των κυρίαρχων κοινωνικών τάξεων, να διώξουν τα παιδιά των εργαζομένων από το σχολείο και να τα οδηγήσουν σε σχολές δεύτερης κατηγορίας όπου θα λαμβάνουν κατάρτιση κατ όχι γνώση ώστε να γίνουν φτηνό εργατικό προσωπικό. Απαιτούμε και εμείς με την σειρά μας:

Απόσυρση του νόμου για το νέο σχολείο

Οι εξετάσεις να έχουν μόνο ενδοσχολικό προαγωγικό χαρακτήρα και να γίνονται από τους εκπαιδευτικούς του σχολειού που γνωρίζουν τις δυνατότητες των παιδιών.

Αποδέσμευση του προγράμματος κατ της λειτουργίας του Λυκείου από την διαδικασία επιλογής σε ΑΕΙ & ΤΕΙ. Δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το ενιαίο Δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο

Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές. Να διοριστεί άμεσα οικονομολόγος στο σχολείο μας.

Γενναία κρατική χρηματοδότηση του σχολείου μας και όλων των σχολείων μέσω των σχολικών επιτροπών, για να μην χρειάζεται να δίνουν οι γονείς για αγορά βιβλίων ή τη ν κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Να δοθούν τα βιβλία της πληροφορικής (μετά από καθυστέρηση 2 μηνών).

  • Να ολοκληρωθεί άμεσα η ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ και των άλλων σχολείων που έχουν αποφασιστεί στο νομό ώστε να μην προχωρήσει καμιά συγχώνευση σχολείων.
  • Ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές.
  • Έκτακτο κονδύλι στους δήμους για να εξασφαλιστεί ένα γεύμα για όλους τους μαθητές στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος.
  • Κανένας μαθητής χωρίς ιατρική περίθαλψη.
  • Να εφαρμοστεί η ειδική ρύθμιση της ποσόστωσης του ΥΠΑΙΘ, εισαγωγής στην γ/ βαθμ iq εκπαίδευση για τους μαθητές Β’ & Γ’ Λυκείου της Κεφ/νιάς, εφόσον τα σχολεία λειτουργούν μετά το σεισμό σε χειρότερες συνθήκες, οι γονείς έχουν άλλες ζωτικές ανάγκες να καλύψουν και οι μαθητές έχουν ήδη επιβαρυνθεί στην βαθμολογία τους εξαιτίας των αρνητικών συνθηκών που εξετάστηκαν την προηγούμενη χρονιά.