Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου Λυκείου Αργοστολίου

2o Λύκειο Αργοστολίου

2o Λύκειο Αργοστολίου

Η φετινή χρονιά  παρότι παρουσιάζεται  σαν χρονιά σταθεροποίησης   της οικονομίας και  επέφερε αύξηση των κερδών των μεγαλοξενοδόχων στο νησί μας,  βρίσκει τα φτωχά σχολεία στην χειρότερη κατάσταση από ποτέ.

Οι ελλείψεις των καθηγητών, 60 περίπου στο νομό με την έναρξη της φετινής χρονιάς , με το διορισμό των αναπληρωτών με το σταγονόμετρο,  έφτασαν σήμερα στα 25 κενά σύμφωνα με  επίσημα στοιχεία.

Στο σχολείο μας λείπουν ακόμα τρεις καθηγητές (φιλόλογος, βιολόγος, καλλιτεχνικών) ενώ έχουν περάσει δύο μήνες από το άνοιγμα των σχολείων.

Στο νέο σχολικό συγκρότημα στο Φαραώ που μετά από χρόνια αγώνων άρχισε να κατασκευάζεται , ύστερα από επανειλημμένες διαμαρτυρίες  μαζί με το Τ.Ε.Ε,   δεν γνωρίζουμε αν εφαρμόστηκαν οι παρατηρήσεις που τέθηκαν από την τριμελή επιτροπή του ΤΕΕ  και αν κατασκευάστηκε  με επίβλεψη το έργο.

Οι μαθητές μας ήδη μαζεύουν υπογραφές αρνούμενοι να πληρώσουν ‘’το  χαράτσι’’, όπως το ονομάζουν των 10€ για το βιβλίο των αγγλικών.  Οι οικογένειές μας τονίζουν, βάζουν ήδη το χέρι στην τσέπη  για φροντιστήρια και άλλα,   όταν το εισόδημά τους μειώνεται δραματικά από τη υπέρμετρη  φορολογία.

Απαιτούμε λοιπόν δωρεάν παροχή όλων των βιβλίων και ενισχυτική διδασκαλία στο σχολειό με ευθύνη του κράτους και άμεσoυς  διορισμούς καθηγητών.

Γίνεται φανερό πια ότι η ανάπτυξη για την όποια καλούμαστε να  κάνουμε όλοι θυσίες, αφορά μόνο τους τομείς όπου υπάρχει κερδοφορία,  ενώ καταστρέφονται  καίριοι τομείς της δημόσιας ζωής, όπως η παιδεία, η υγεία και  η κοινωνική πρόνοια.

Ενημερώνουμε ότι,  συνεχίζονται και φέτος τα φροντιστήρια  αλληλεγγύης που διοργανώνει η ΕΛΜΕΚΙ, για μαθητές γυμνασίου και λυκείου , τα οποία   λειτουργούν απόγευμα στο  σχολείο μας και στηρίζουμε   την πρωτοβουλία της για την ενίσχυση των προσφύγων,   με την συμμετοχή  στη συλλογή αναγκαίων (τροφίμων, ρουχισμού, φαρμάκων).

Σας ζητούμε να είστε σε επαγρύπνηση και να συμμετέχετε  στο κάλεσμα της ΕΛΜΕΚΙ  και των 15μελών στην  κινητοποίηση της 12ης Νοεμβρίου (μέρα πανελλαδικής απεργίας)  το πρωί στην κεντρική πλατεία.

                  Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ