Aνακοινώσεις – Αντιδράσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Δ Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου

Δ Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου

Το ΔΣ του συλλόγου μας σε σημερινή του συνεδρίαση, αφού εκτίμησε τα δεδομένα κατέληξε στα εξής :

Με δεδομένο τον πρωτοβάθμιο έλεγχο σε 1ο βαθμό και τον πλημμελή 2ου βαθμού που διενεργήθηκαν στο σχολείο μας ζητάμε :

Τα σχολεία να ανοίξουν μόνο κάτω από τις εξής προϋποθέσεις :

1. Μετά την επίδοση πιστοποιητικού κατάλληλότητας του κτιρίου τόσο για τη δομική όσο και για τη μη δομική του αντοχή.

2. Ουσιαστικός περαιτέρω έλεγχος των κτιρίων εκτός του εποπτικού

3. Μετά την ενίσχυση με μεμβράνη ασφαλείας ή αντικατάσταση με υαλοπίνακες ασφαλείας (όπως υποδείχθηκε από το β βαθμιο έλεγχο)

4. Επικαιροποίηση και υπόδειξη σχεδίων εκκένωσης των σχολείων, καθ’ υπόδειξιν αρμοδίων Υπηρεσιών (ΟΑΣΠ, Πολιτική προστασία ) και όχι με την ευθύνη του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς επίσης και κεντρικός συντονισμός για την ομοιόμορφη εφαρμογή του στα σχολικά συγκροτήματα.

5. Ουσιαστική ενημέρωση των γονιών και όχι με όρους επικοινωνιακούς για τα έως τώρα δεδομένα και το χρονοδιάγραμμα αποκαταστάσεως των ζημιών ή άλλων προβλημάτων.

Με δεδομένη τη βιασύνη των υπευθύνων να ανοίξουν τις πόρτες των σχολείων χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί στοιχειώδη μέτρα και έλεγχοι ασφαλείας, την προχειρότητα των ελέγχων και την μη έκδοση πιστοποιητικών ασφαλείας και ενώ εντέχνως αφήνεται να διαρρέει η είδηση του ανοίγματος των σχολείων για αύριο χωρίς την παραμικρή έκδοση ανακοίνωσης – άρα και ανάληψης ούτε μίας minimum ευθύνης αδυνατούμε να νοιώσουμε ότι το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να εκπληρωθούν τα παραπάνω θα προσφέρει ασφάλεια στα παιδιά μας.

Η ανευθυνότητα φθάνει στο σημείο η γραμμή 1135 (για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς) να ενημερώνει για την επαναλειτουργία των σχολείων με βάση έγγραφο που της έχει δοθεί αρμοδίως και το οποίο είναι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, χωρίς καμμία εγκυρότητα ή επίσημη υπογραφή από τον Δήμο Κεφαλονιάς. ΕΛΕΟΣ

Μετά από συνεννόηση με το σύλλογο διδασκόντων και το διευθυντή του σχολείου θα συγκαλέσουμε συνέλευση γονέων για ενημέρωση και αποφάσεις, για την οποία θα ενημερώσουμε σχετικά.

Για το ΔΣ του συλλόγου

Η πρόεδρος        Η γραμματέας

Λιάρου Σοφία      Πούλια Ειρήνη

Απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου

Σήμερα, Κυριακή 16/02/2014, στο χώρο του Β’ Λυκείου Αργοστολίου, η ολομέλεια του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γ’ Γυμνασίου Αργοστολίου, συζήτησε και αποφάσισε ότι:

Όπως έχει αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωση του, δέχεται να γίνουν μαθήματα στις αίθουσες του Β’ Λυκείου Αργοστολίου, σε συνδυασμό με την άμεση ανάθεση τής μεταφοράς των μαθητών από τα χωριά στο χώρο του σχολείου, και για μια εβδομάδα μόνο, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης των αιθουσών στο φυσικό μας χώρο, δίπλα στο Νάπιερ.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου

Ο Πρόεδρος

Μαγδαληνος Γιώργος

Kαι μια ανακοίνωση από την Λαική Συσπείρωση

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την μεθόδευση από την Περιφέρεια και από τους Δήμους –οι οποίοι έχουν την αρμοδιότητα- σε βάρος της ασφάλειας των μαθητών. Καταγγέλλει τα παιχνίδια που γίνονται σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κυβερνητική κατεύθυνση να «ομαλοποιηθεί» η ζωή στην Κεφαλονιά χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο από όσα απαιτούνται για την ασφάλεια των μαθητών και την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο στόχος είναι προφανής. Η προεκλογική εικόνα και η εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού που «διατάζουν» μαθητές, καθηγητές να βάλουν στην άκρη την ασφάλεια τους αλλά και τον φόβο που επισείει το φαινόμενο του σεισμού.

Η άθλια μεθόδευση τους περιλαμβάνει βέβαια και το κράτημα των απαραίτητων αποστάσεων από το ενδεχόμενο ενός άλλου μεγάλου σεισμικού γεγονότος που μπορεί με τις επιπτώσεις του να επιμερίσει τις ευθύνες.

Συγκεκριμένα :

Ο Δήμος Κεφαλονιάς, ο Δήμος Ιθάκης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χωρίς να έχουν πάρει θέση, χωρίς να έχουν βγάλει ούτε ένα Δελτίο Τύπου για το τι θα κάνουν τα σχολεία την Δευτέρα, ουσιαστικά μεθοδεύουν το άνοιγμα των σχολείων μέσω των κυβερνητικών διαρροών και δημοσιογραφικών πληροφοριών σπέρνοντας σύγχυση σε μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς για το τι πρόκειται να συμβεί.

Με προφορικές παρεμβάσεις στελεχών της εκπαίδευσης και με την επίκληση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, θέλουν να μετακυλήσουν την ευθύνη για την λειτουργία των σχολείων στους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα και δεν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία από μόνοι τους.

Ως εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στους Δήμους καλούμε άμεσα να συνεδριάσουν τα εν λόγω Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητώντας τα δεδομένα που υπάρχουν για το άνοιγμα των σχολείων και απαιτούμαι :

*να πραματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο εποπτικοί από αρμόδιες επιτροπές του ΟΣΚ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία.

*να προχωρήσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα στο Νομό, με πλήρη και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.

*να αρθεί η κατάργηση του ΟΣΚ και να υπάρξει αναβάθμιση και στελέχωση του, ώστε να παίξει το ρόλο του.

*να υπάρξουν μέτρα στα σχολεία και το οδικό δίκτυο και να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των μαθητών.

*να υπάρξει μέριμνα ώστε άμεσα να ρυθμιστεί ότι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, απ

email