Ανακοινώσεις & δράσεις από την ΕΛΜΕ-ΚΙ

Δ.Γεωργόπουλος

Δ.Γεωργόπουλος

Κανένας συμπολίτης μας στο δρόμο – κανένας άστεγος Εργατικές κατοικίες – στέγαση δημοσίων υπαλλήλων κρατική ευθύνη

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί βάσιμες τις αιτιάσεις της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς και σωστές τις θέσεις και την τακτική που υιοθετεί σχετικά με τα σπίτια του ιδρύματος Βαλλιάνου στις Κεραμειές, τα οποία φτιάχτηκαν μετά τους σεισμούς του 1953 προκειμένου να στεγάζονται δωρεάν οικογένειες εκπαιδευτικών. Καμία από τις οικογένειες των φτωχών οικογενειών που σήμερα στεγάζονται εκεί δεν πρέπει να βρεθεί στο δρόμο. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ θα βρεθεί απέναντι σε όποια τέτοια επιχείρηση. Πριν απ’ όλα η κυβέρνηση, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Κεφαλονιάς αλλά και το ίδρυμα Βαλλιάνου έχουν ευθύνη προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μεταστέγαση των οικογενειών σε σπίτια κατάλληλα και δωρεάν, έως ότου αποκτήσουν τη δυνατότητα να πληρώνουν κάποιο νοίκι.

Σήμερα μπορεί το ένα από τα τρία σπίτια που έχει ήδη εκκενωθεί, να επιδιορθωθεί και να γίνει άμεσα κατοικήσιμο από κάποιον από τους συναδέλφους που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση. Για τους εκπαιδευτικούς θα μπορούσε να διατεθεί και το ένα από τα σπίτια που μέχρι πρότινος στέγαζε υπηρεσίες του Δήμου, αφού και τα σπίτια αυτά προορίζονταν για ανάγκες εκπαιδευτικών. Επιπλέον, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη θέση της ΕΛΜΕ-ΚΙ να διεκδικηθεί ο εγκαταλειμμένος χώρος των «υπαλληλικών», που σήμερα είναι στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ, και να εκπονηθεί σχέδιο για σύγχρονες κατοικίες που θα καλύψουν τις ανάγκες των νέων δημόσιων υπαλλήλων και των ελαστικά εργαζόμενων. Άμεσα να επιταχθούν / υπενοικιαστούν ξενοδοχεία από το κράτος που να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ αποφάσισε να στηρίξει τις δράσεις της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κεφαλονιάς, θα παραχωρήσουν

Συνέντευξη Τύπου

την Τετάρτη 18 Φλεβάρη και ώρα 1 το μεσημέρι,

στο Εργατικό Κέντρο,

με θέμα:

«Το νέο σχολικό συγκρότημα στο Αργοστόλι (Φαραώ), προβλήματα και προοπτικές».

Καλούνται τα ΜΜΕ του Νομού να καλύψουν τη Συνέντευξη, καθώς επίσης και να παραβρεθούν οι Σύλλογοι Γονέων και τα Μαθητικά Συμβούλια, ώστε να ενημερωθούν για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Αργοστόλι 12/02/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Βάρσος Δημήτρης

email