Αναστέλλονται οι διαδικασίες χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας

Aνήλικος μετανάστης

Aνήλικος μετανάστης

Αναστέλλεται κάθε διαδικασία για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη “εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας”, με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του “νόμου Ραγκούση”.

Με την εν λόγω εγκύκλιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην δέχονται νέα αιτήματα, να μην εξετάζουν τους φακέλλους και να μην ορκίζουν αλλοδαπούς που ζητούν ή έχουν ήδη ζητήσει να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Σύμφωνα με το “Έθνος, πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι η εγκύκλιος αφορά στην αναστολή των διαδικασιών απόδοσης ιθαγένειας μόνο για τα παιδιά μεταναστών που έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα και ότι κρίθηκε συμφερότερο να «παγώσουν» τώρα οι συγκεκριμένες διαδικασίες για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς, που αφορούν περίπου 300 περιπτώσεις, καθώς θεωρούν δεδομένο ότι ο νόμος θα αυστηροποιηθεί μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, αποκτώντας και αναδρομική ισχύ.

Πηγή άρθρου: nooz.gr