Ανοιχτή Συνάντηση Διαλόγου «Προσφυγιά – Μετανάστευση»

Η Κίνηση «ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ-ΔΡΑΣΗ

Η Κίνηση «ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ-ΔΡΑΣΗ.

Η Κίνηση ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ-ΔΡΑΣΗ διοργανώνει την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» ην 3η Ανοιχτή Συνάντηση Διαλόγου με θέμα: ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

● Σύντομες ομιλίες από τους φιλολόγους

— Γιώργο Ματαράγκα, «Η Ελλάδα στη δίνη των προσφυγικών ρευμάτων»,

— Πέτρο Πετράτο, «Πρόσφυγες στην Κεφαλονιά».

● Κατάθεση εμπειριών και βιωμάτων από συμπολίτες μας που φιλοξένησαν παιδιά από τη Σερβία κατά την περίοδο του πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας.

● Προβολή αρχειακού υλικού της ΕΡΤ για τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής και αποσπάσματα από το τηλεοπτικό αφιέρωμα του National Geographic με τίτλο «Η μεγα-

λύτερη μετακίνηση πληθυσμών της Ιστορίας», καθώς και αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «Πόσο μακριά ακόμα;» και από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ σχετικά με τους πρόσφυγες.

● Μουσική ενότητα με τους Δημήτρη Σμαΐλη στην κιθάρα, Γαβρίλη Σιμωτά στο μπουζούκι, Κάχα στο φλάουτο και την Ευαγγελία Σκιαδαρέση στο τραγούδι.

● Παράθεση μπουφέ στο τέλος της εκδήλωσης.

Με την 3η Ανοιχτή Συνάντηση ανοίγουμε ένα δημιουργικό διάλογο για το πολύπλευρο θέμα της Προσφυγιάς του χτες και του σήμερα – ενώ σε επόμενη Ανοιχτή Συνάντηση Διαλόγου θα ασχοληθούμε με το επίκαιρο πολυσύνθετο ζήτημα της Μετανάστευσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά.

Αφίσα

Κίνηση ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ-ΔΡΑΣΗ

Email: info [at] dia-logos-drasi [dot] org

Facebook: facebook.com/dia.logos.drasi

Web-Site: www.dia-logos-drasi.org

email