Ανοικτή επιστολή – κάλεσμα προς Εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Eμποροεπαγγελματικός  Σύλλογος  Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Eμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Απευθυνόμαστε ξανά σήμερα –μετά και από την προ 15νθημέρου επιστολή μας- στο ΔΣ  του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς – Ιθάκης ενόψει και της ανακοίνωσης των νέων μέτρων από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ, ΔΝΤ και Τρόικας πλήττουν ότι έχει απομείνει από το λαϊκό εισόδημα και οδηγούν στο τελευταίο σκαλοπάτι της εξαθλίωσης και του αφανισμού όλους εμάς τους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες, να πάρουν την πρωτοβουλία με βάση την ευθύνη που έχουν αναλάβει απέναντι σε όλους μας για :

  1. Την σύγκλιση εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.
  2. Την  διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέων οργάνων.(Η προηγούμενη εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στις 21.01.2009, δηλαδή έχουν περάσει 3χρόνια και 9 μήνες).
  3. Την οργάνωση της πάλης για την διεκδίκηση των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν όλους μας.

Τα ψέματα που «σέρβιραν» προεκλογικά τα κόμματα της συγκυβέρνησης μέσα σε 3 μήνες αποκαλύφτηκαν. Όλες οι ενισχύσεις πάνε στις τράπεζες και από εκεί στα μονοπώλια. Για αυτό ο ΕΟΠΠΥ δεν έχει φάρμακα, ο ΟΑΕΕ παραπαίει, τα νοσοκομεία είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Για αυτό κόβονται μισθοί και συντάξεις.

                                 ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Μπορούμε και έχουμε χρέος να δυναμώσουμε το σωματείο μας, κόντρα στις ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ που απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και είναι συνένοχοι για την σημερινή κατάσταση. Να παλέψουμε ενάντια στην κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων που μας παίρνουν την ζωή για να τρέφουν την κερδοφορία τους. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και την νεολαία που τραβάνε τα ίδια με εμάς.

Να πάρουμε μέρος μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

email