Αντιδράσεις για την κατάσχεση οικίας από την Εurobank στην Κεφαλλονιά

eurobank

Eurobank.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τοπική κοινωνία η είδηση για την προετοιμασία έξωσης 6μελους οικογένειας και αναγκαστικής κατάσχεσης οικίας σε χωριό της Λειβαθούς  από την τράπεζα Eurobank.

Η Αγωνιστική Κίνηση Λειβαθούς και απλοί πολίτες σήμερα το πρωί έκαναν συμβολική κατάληψη στο τοπικό κατάστημα της  Εurobank στο Αργοστόλι.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει, ως επαίσχυντη πράξη βαρβαρότητας, την προετοιμασία έξωσης από το σπίτι εξαμελούς οικογένειας συμπολιτών μας. Ο πατέρας ήδη έφυγε στο εξωτερικό για αναζήτηση δουλειάς και στο σπίτι μένουν οι άνεργοι και υπερχρεωμένοι παππούδες, η άνεργη μητέρα και οι δύο μικροί μαθητές. Η δικαιοσύνη απέδειξε, για και ακόμη φορά, ότι δεν είναι τυφλή αλλά ότι είναι βαθιά ταξική. Δικαίωσε τους ληστές – τραπεζίτες της Eurobank (ομίλου Λάτση), που ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο πως το σπίτι που ζει η οικογένεια «δεν αποτελεί πρώτη κατοικία»!!! Τι κι αν δεν έχουν κανένα χώρο στην ιδιοκτησία τους για να μείνουν, αν η έξωση πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, η Eurobank αγόρασε και το σπίτι, το οποίο μεθοδεύτηκε να βγει στον πλειστηριασμό για ένα κομμάτι ψωμί. Έτσι, η εν λόγω οικογένεια όχι μόνο κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο αλλά και συνεχίζει να είναι υπερχρεωμένη!!! Πετούν τους μικρούς μαθητές στο δρόμο – δεν έχουν έλεος οι τοκογλύφοι – είναι αδίστακτα κτήνη!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Αυτό που συμβαίνει είναι μόνο η αρχή των κατασχέσεων οικιών και το πέταγμα στο δρόμο των μαθητών μας και των οικογενειών τους. Αυτό που ξεκινά με τον ένα θα επεκταθεί, με τη μαζική φτωχοποίηση, σε πολλούς. Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που δίνει κέρδη στο κεφάλαιο σπέρνει δυστυχία στο λαό. Οι κεφαλαιοκράτες, μέσα στην κρίση, συσσωρεύουν σε εξευτελιστικές τιμές σταθερές αξίες (γη, ορυκτό πλούτο, ακίνητα κ.ά.), προκειμένου να τις αξιοποιήσουν σαν πεδία κερδοφορίας την περίοδο της ανάπτυξης.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς.

Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε:

  • Να σταματήσει τώρα η κατάσχεση. Να μην μείνει κανείς φτωχός και κανένα παιδί στο δρόμο. Εδώ θα φανεί και ο πραγματικός δάσκαλος, που, μαζί με το λαό, θα μπει μπροστά για να αποτρέψει την αθλιότητα, κόντρα στο αστικό δίκαιο και τη νομιμότητα της ντροπής. Μέσα στα σχολεία να στηρίξουμε, ψυχολογικά και υλικά, τα παιδιά που θα βρεθούν στη δίνη αυτής της περιπέτειας.
  • Πέμπτη 7 Φλεβάρη 7 πμ, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Eurobank.
  • Πέμπτη 7 Φλεβάρη 5.30 μμ, στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνουμε μαζικό «παρών» και απαιτούμε να συζητηθεί το ζήτημα.
  • Παρασκευή 8 Φλεβάρη 6 μμ, Λαϊκή Συνέλευση στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών.

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να καταδικάσουν το αίσχος των εξώσεων και μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να οργανώσουν άμεσα τη δράση. Να μην αφήσουμε τους εγκληματίες καπιταλιστές σε χλωρό κλαρί!!! Να σταματήσουμε το έγκλημα. Ο λαός οργανωμένος και ταξικά προσανατολισμένος μπορεί!!!

Πηγή άρθρου: KefaloniaToday Team