Από Δευτέρα ξεκινούν οι εκπτώσεις

θερινές εκπτώσεις

θερινές εκπτώσεις.

Αρχίζουν τη Δευτέρα 16 Ιουλίου οι εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου, με τους εμπόρους να ευελπιστούν σε μια οικονομική ανάσα στην κρίση.

«Καλούμε τους Έλληνες καταναλωτές να εμπιστευθούν και πάλι τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και όχι το παρεμπόριο και τους διαβεβαιώνουμε ότι, μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσουμε όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για την κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση των προϊόντων που προσφέρουμε» αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Η ΕΣΕΕ απέστειλε οδηγίες προς τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

-Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

-Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

-Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

email
Πηγή άρθρου: newsnow.gr