Από πολλαπλές κακώσεις και χτύπημα με κλομπ ο θάνατος του βαρυποινίτη

Φυλακές Νιγρίτας Σερρών

Φυλακές Νιγρίτας Σερρών

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του o ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης, ο θάνατος του βαρυποινίτη προήλθε από πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα και κάταγμα στο στέρνο το οποίο προκλήθηκε από κλομπ ή αιχμηρό όργανο.

Ο Αλβανός ισοβίτης Ιλί Καρέλι, που εκρατείτο στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου.

Από το υπουργείο, επιβεβαιώνεται ότι ο Καρέλι, ο οποίος με αυτοσχέδιο μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα στις φυλακές Μαλανδίνου τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη, όταν έφτασε στις φυλακές Νιγρίτας έφερε μώλωπες, χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει ο ίδιος, πώς προκλήθηκαν.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται:

«Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του καταστήματος κράτησης Μαλανδρίνου, μεταφέρθηκε, χθες (27.3.2014) περί ώρα 15.45 στο Κ. Κ Νιγρίτας για λόγους προσωπικής του ασφάλειας. Τοποθετήθηκε σε θάλαμο νεοεισερχομένων περί ώρα 18.30 μόνος του και μακριά από άλλους κρατούμενους, ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθησή του από το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος. Μάλιστα εντός του χώρου κράτησής του τοποθετήθηκε κάμερα, ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία και καταγραφή όλων των κινήσεων.

Περί ώρα 23.30 υπάλληλοι του καταστήματος κράτησης παρατήρησαν ότι δεν εκινείτο, ενώ βρισκόταν για ώρα στο κρεβάτι του. Εισήλθαν τότε στο κελί του όπου και διαπιστώθηκε έλλειψη των αισθήσεών του. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο προσήλθε σε 17 λεπτά και μετέφερε τον κρατούμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.

Ταυτόχρονα με την ως άνω πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη διαπίστωση των αιτίων θανάτου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την παραλαβή του στο κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας, σύμφωνα με την αναφορά του διευθυντή του καταστήματος, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους οποίους ο ίδιος (κρατούμενος) δεν προσδιόρισε την αιτία τους και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης».

Η δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γ. Τσιρώνη

Η άγρια δολοφονία έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, ανήμερα της εθνικής επετείου, όταν ο ισοβίτης με τρεις μαχαιριές, στο πρόσωπο, το σώμα και στον λαιμό, αφαίρεσε τη ζωή του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη.

Η επίθεση σημειώθηκε σε πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος Μαλανδρίνου, την ώρα που ο προαυλισμός είχε τελειώσει και οι κρατούμενοι έμπαιναν ξανά στα κελιά τους. Ο ισοβίτης αρνήθηκε να συμμορφωθεί.

Με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι επιτέθηκε στον δεσμοφύλακά του σε κατάσταση αμόκ, φωνάζοντας «αφού δεν μου δίνετε άδεια, θα σας σκοτώσω». Ο συνάδελφος του Γιώργου Τσιρώνη δεν πρόλαβε ούτε να αντιδράσει.

H μαχαιριά στην καρωτίδα του υπαρχιφύλακα ήταν μοιραία. Λίγο αργότερα, ο 46χρονος άφησε την τελευταία του πνοή κατά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Αμφισσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βαρυποινίτης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και έξι μηνών για απόπειρα δολοφονίας και ληστείες.

Τον τελευταίο καιρό, είχε κάνει αίτηση για υπό όρους απόλυση η οποία και απορρίφθηκε, ενώ επίμονα ζητούσε άδεια, προκειμένου να μεταβεί στην Ιταλία, για να δει την βαριά άρρωστη μητέρα του.

email
Πηγή άρθρου: imerisia.gr