Αποχαιρετιστήριο μήνυμα Αντι/ρχη για τον εκλιπόντα Γ. Ραυτόπουλο

Σωτήρης Κουρής

Σωτήρης Κουρής

Το νησί μας απώλεσε έναν εξαιρετικά σημαντικό άνθρωπο, μία πολυδιάστατη προσωπικότητα, έναν εξαιρετικά σημαντικό μουσικό, έναν Κεφαλλονίτη λάτρη της παράδοσης του τόπου μας, έναν εμπνευσμένο συγγραφέα, έναν συντοπίτη μας που η παρουσία του αποτέλεσε λίκνο πολιτισμού.

Άνθρωποι τόσο σημαντικοί όπως ο εκλιπόντας Γ. Ραυτόπουλος, δεν φεύγουν ποτέ, συνεχίζουν και ζουν πλάι μας, στην ψυχή και την σκέψη μας, αναπνέοντας και μιλώντας από γενιά σε γενιά μέσα από το έργο τους και την προσφορά τους.

Η καλλιέργεια και το ανήσυχο πνεύμα του σπουδαίου αυτού συμπολίτη μας όπως αποτυπώνεται σε νότες αλλά και σε λόγο και σε ιδέες, από τα μουσικά και συγγραφικά του πονήματα, θα μας αφυπνίζει, θα μας συντροφεύει και θα μας ταξιδεύει για έτη πολλά, διατηρώντας άσβεστη την εικόνα του στην μνήμη μας.

Οι άνθρωποι που έχουν αφήσει ανεξίτηλα την σφραγίδα τους στην κοινωνική συνείδηση, όπως ο Γ. Ραυτόπουλος είναι και θα είναι πάντα κοντά μας και η μορφή τους χαράσσεται στο διάβα του χρόνου μας, ποτισμένη με το μελάνι τους γράφεται και η ιστορία του τόπου μας, η ιστορία όλων μας.

Καλό ταξίδι!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ