Αποχωρεί το “Νήσος Κεφαλονιά”; – H Zάκυνθος υποδέχεται το «Φιόρο του Λεβάντε»

Πλοία στο Ιόνιο

Πλοία στο Ιόνιο

Το θέμα είναι πως το «Κεφαλονιά» θα αποχωρήσει αμέσως μετά τις γιορτές και στη θέση του θα έρθει νέο πλοίο, πιο μικρό και πιο οικονομικό, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα πολλά έξοδα της γραμμής.

Το «Νήσος» θα αναχωρήσει, μετά την επισκευή του για το Αιγαίο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για το δρομολόγιο Πειραιάς-Ικαρία-Σάμος, με το δεύτερο κομμάτι να ανήκει στις λεγόμενες «άγονες γραμμές», άρα και επιδοτούμενο από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Αν και δεν έχει ακουστεί παραέξω, η Kefalonian Lines θέλει να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες αναφορικά με το νότιο Ιόνιο, σε ότι έχει να κάνει τουλάχιστον με την Κεφαλονιά. Σκοπός της εταιρίας είναι να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή γραμμή Σάμη-Ιθάκη-Αστακός, την οποία εξυπηρετεί αυτή την στιγμή το «Ιόνιο Πέλαγος» και σε γενικές γραμμές είναι μια κερδοφόρα γραμμή μέσα στην οικονομική κρίση.

Το πλοίο «Ζάκυνθος 1» είναι ήδη στο Αργοστόλι, όπου θα κάνει την ακινησία του για δύο μήνες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα ζητήσει την γραμμή που εξυπηρετεί αυτή την ώρα το «Ιόνιο Πέλαγος», οπότε θα έχουμε δύο πλοία στην ίδια γραμμή, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αναφορικά τώρα με την γραμμή που συνδέει την Κεφαλονιά (Πεσσάδα) με την Ζάκυνθο (Άγιος Νικόλαος) νέες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ύπαρξη και εκεί δεύτερου πλοίο από την Kefalonian Lines.

Tα παραπάνω είναι από ρεπορτάζ του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου για το efimeridakefalonia.gr/.

Ενώ αυτά συμβαίνουν στην Κεφαλονιά, το νησί της Ζακύνθου ετοιμάζεται να αναβαθμίσει τις ακτοπλοικές του συγκοινωνίες με την έλευση του νέου πλοίου «Φιόρο του Λεβάντε».

Μερικά πλάνα από το εσωτερικό του πλοίου είδαμε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Dancing with the Stars” και θαυμάσαμε την πολυτέλεια του συγκεκριμένου πλοίου….

email