Αποφάσεις ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Κεραμειών

 Λύκειο Κεραμειών

Λύκειο Κεραμειών

Το ΔΣ του Συλλόγου στην τελευταία συνεδρίασή μας συζητήσαμε και αποφασίσαμε για τα παρακάτω θέματα:

Όσον αφορά τις μεταφορές. Το κύριο πρόβλημα ότι δεν υπάρχει πια σχολική μεταφορά αλλά αστική συγκοινωνία, παραμένει. Το γεγονός ότι το ΚΤΕΛ δεν παίρνει εισιτήριο από παιδιά – από εκεί που περνάει, παρά την ΚΥΑ – δεν πρέπει να μας επαναπαύει. Δεν μπορεί η μεταφορά των μαθητών να στηρίζεται στην “καλή διάθεση” του ΚΤΕΛ αλλά να εξασφαλίζεται από την πολιτεία για όλα τα παιδιά. Εντοπίσαμε το πρόβλημα με τα παιδιά που ζουν στα Μαζαρακάτα και στα Κουντουράτα και θα κάνουμε αντίστοιχες ενέργειες.

Σαν ΔΣ αντιδράσαμε με ανακοίνωση για την απαράδεκτη κατάσταση που προέκυψε με την τράπεζα θεμάτων. Θα συνεχίσουμε σε συντονισμό με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να αναδεικνύουμε το γεγονός ότι το σχολείο δεν μπορεί να είναι ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, ότι η μάθηση υποβαθμίζεται και αποστεώνεται και ότι ο κίνδυνος να πεταχτούν πολλά παιδιά εκτός σχολείου είναι υπαρκτός.

Αποφασίσαμε να κάνουμε παράσταση στο Δήμαρχο σχετικά με την κατασκευή της σκάλας που μας μας είχε διαβεβαιώσει μετά τους σεισμούς ότι θα κατασκευαζόταν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει τίποτα. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να απαιτούμε πλήρη και ενδελεχή αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών συγκροτημάτων. Η εικόνα που παρουσίασαν πολλά σχολικά συγκροτήματα του Νομού μετά το σεισμό αποδεικνύει ότι το παραπάνω επιβάλλεται.

Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με όλα τα παραπάνω αιτήματα, που διοργανώνει η ΕΛΜΕ και η Ένωση Γονέων Κεφαλονιάς, στις 16 Οκτωβρίου, 11.00π.μ. μπροστά στην πρώην Νομαρχία.

Καταδικάσαμε την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας να ζητήσει εξηγήσεις από την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το γεγονός ότι την ημέρα της δολοφονίας του Π. Φύσσα από φασίστες κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σε μερικά σχολεία της Κεφαλονιάς.