“Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά”: Το τελικό κείμενο

Ξεσηκωμός

Ξεσηκωμός

Το αλλάξαμε ήδη μια φορά. Κι επειδή δεν ήμασταν σίγουροι για την υποδοχή, το κρατήσαμε μερικές μέρες, δίχως διαδικτυακή δημοσίευση. Μήπως και κάποιοι ακόμα πουν κάτι που θα το αλλάξει.

Το πρώτο μοίρασμα πάει καλά. Αντιρρήσεις ή διαφωνίες δεν υπάρχουν. Το αφήνεις και σε παίρνουν τηλέφωνο. Και το μοιράζουν και οι ίδιοι. (Ή δεν κάνουν τίποτε από τα δύο).

Είναι μια πρόσκληση προς όλους όσους ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους και τον πλησίον τους.

Από ανάγκη, από απόφαση και από καρδιά, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, το εγώ γίνεται εμείς.

Τελικό κείμενο (όποιος θέλει, αλλάζει τόπο και στοιχεία και το κάνει δικό του):

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ “ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ” ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΩΣ Σ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΙΙΑΤΡΙΔΑ

(Δεν μας ενδιαφέρει τι ψηφίζετε ή τι πιστεύετε. Αφορά όσους νιώθουν ότι δεν πάει άλλο)

Η Ύπατη Αρμοστεία της Αυτοκρατορίας των Τραπεζιτών, ρίχνοντας κάτω κάθε τι που νομίζαμε ανθρώπινο δικαίωμα και δυνατότητα, προανήγγειλε και την έναρξη κατασχέσεων ιδιωτικής περιουσίας, μια και η κρατική περιουσία δεν επαρκεί για την αποπληρωμή του ψεύτικου χρέους. (Και θα ακολουθήσουν κι άλλα).

Αυτό που ζούμε με δικά του; λόγια:

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δημιουργεί μόνο το 3% του χρήματος… το 97% |του χρήματος δημιουργείται από ιδιώτες, που έχουν ως σκοπό το κέρδος: τις τράπεζες… δανείζουν στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας χρήμα εκ του μηδενός». (Ρίτσαρντ Βέρνερ πρόεδρος του Τμήματος Διεθνούς Τραπεζικής του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, 2013).

«Οι τράπεζες επιτελούν κοινωνικό έργο… Κάνουν τη δουλειά του θεού»*. (Λόιντ Μπλάνκφεϊν, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs. 2009). (* Προφανώς, είναι θεοί επειδή δημιουργούν κάτι από το τίποτα). «Οι τράπεζες δεν πρέπει να πτωχεύσουν» (Γιάννης Στουρνάρας, υπουργός, 2013) «Καλύτερα να κλείσουν επιχειρήσεις που οφείλουν και δημιουργούν ελλείμματα»* (Χάρη; Θεοχάρης. Γεν.Γραμματέας Εσόδων, 2013)

(*Προφανώς, οι τράπεζες δεν είναι επιχειρήσεις. Είναι κάτι “Αλλο”, όπως είπε  ο προλαλήσας διευθύνων σύμβουλος).

Πήραμε μια απόφαση:

ΩΣ ΕΔΩ. Μας έχουν πάρει τη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την περίθαλψη και τόσα άλλα. Δεν θα μας πάρουν και το σπίτι. Δεν θα μας πάρουν τη γη και την περιουσία μας. Δεν θα μας πάρουν τη ζωή. Δεν θα αφήσουμε να πάρουν και τη ζωή του διπλανού μας. Δεν θα αποφασίζουν για το πως θα ζήσουμε, παραβιάζοντας όλα τα βασικά δικαιώματα του πολίτη, όπως ορίζονται, από διεθνείς διατάξεις, το Σύνταγμα, την Ηθική, τις Αξίες και τις Αρχές μας.

Όλο και συχνότερα ακούς συμπολίτες να λένε: «θα τους περιμένω με το δίκανο». «Δεν έχω τίποτα να χάσω παρά μόνο μια ζωή που ως τώρα έζησα, όπως εγώ ήθελα και δεν σκοπεύω να τη ζήσω όπως εσείς θέλετε», είναι τα λόγια ενός απλού ανθρώπου. Τα λόγια τέλειωσαν. Είναι η ώρα της πράξης και της αντίστασης.

Επικαλούμενοι το μόνο χρέος που έχουμε, αυτό προς την ιστορία μας, τους γονείς μας, τον διπλανό μας και τα παιδιά μας, το μόνο που μας μένει είναι να οργανωθούμε και να ενεργοποιήσουμε το δικαίωμα στην αντί-σταση, όπως το ορίζει το άρθρο 120 παρ.4 του Συντάγματος:

«Η τήρηοη τον Συντάγματος επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων; που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.»

ΑΚΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ

Ώς τα μέσα Αυγούστου 2013 (στοιχεία από τον τύπο): – 2 από τα 6 εκατομμύρια φορολογούμενους, αδυνατούν να πληρώσουν την εοορία και το κράτος συνεχίζει να οορολογεί τον άνεργο. Πάνω από το| 50% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αδυνατεί να πληρώσει εισφορές. Το 58% των ιδιοκτητών ακινήτων αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια. Τα 2/3 των επι¬χειρήσεων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 3 φορές πάνω από τα φορολογητέα κέρδη. Το 42% των επιχειρήσεων πιθανά να κλείσει στο άμεσο μέλλον, σύμ φωνα με έκθεση της Εθνική Συνομοσπονδίας Εμπορίου. 122 δις απώλειες κα ταγράφουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά κατά την τελευταία 4ετία, από τη μείωση μισθών και κοινωνικών δαπανών, την αύξηση της φορολογίας και την απώλεια ρευστότητας που πλήττει την αγορά. Οι απώλειες αυτές αντιστοι¬χούν περίπου στο 50% του ΑΕΠ της Ελλάδας. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προςΙ τράπεζες αγγίζουν τα 70 δις, προς την εφορία 60 δις εκ των οποίων τα 38 προέρχονται από επιχειρήσεις.

Την ώρα που όλα αυτά συμβαίνουν και εμείς χρωστάμε 70 δις στις τράπεζες, αυτές λαμβάνουν, ως βοήθεια διάσωσης, 233, τα οποία φορτώνονται στα 310 δις του κρατικού χρέους και τα οποία όλοι γνωρίζουμε με ποιο τρόπο καλούμαστε να πληρώσουμε.

Ακόμα κι αν συγκεντρώσουμε όλο το χρήμα που έχουμε στην τσέπη ή στην άκρη, το χρέος -δημόσιο και ιδιωτικό- δεν μπορεί να εξοφληθεί.

Και όλα αυτά δεν συμβαίνουν επειδή οι Έλληνες έγιναν, ξαφνικά, απατεώνες, ανίκανοι, τεμπέληδες και ιυιαταχτσήδες.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το πιο ακριβό εμπόρευμα του κόσμου είναι ένα χαρτονόμισμα, του οποίου η έκδοση, διανομή και διαχείριση έχει εκ¬χωρηθεί από τους πολιτικούς μονοπωλιακά σε λίγους ιδιώτες.

Επειδή όλα όσα ζούμε είναι προϊόν αυτής της μεγάλης απάτης.

Επειδή, το Σύνταγμα ορίζει:

Άρθρο 1 παρ.3 : «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό. υπάρχουν υπέρ αυτού και τον Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Αρθρο 2 παρ. 1: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας τον ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση η/ί Πολιτείας». • Άρθρο 4 παρ. I: «(Λ Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον τον νόμου».

Αρθρο 4 παρ.2:«Ο Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Άρθρο 4 παρ. 5: «Ο Έλληνες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη. ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

Αρθρο 17 παρ. 1: «Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του κράτους»

Αρθρο 17 παρ. 2: «Κανείς δεν στερείται της ιδιοκτησίας τον παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια»

Αρθρο 22 παρ. I: «Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος».

Επειδή, παρά την ισότητα που επιτάσσει το Σύνταγμα, με χρήση βίας και εντολές προερχόμενες από διεθνείς δανειστές, κάποιοι λίγοι διασώζονται και κάποιοι πολλοί οδηγούνται στην καταστροφή.

Επειδή δεν χρωστάμε, αλλά μας χρωστάτε, ενεογοποιούμε το άοθοο 120 του Συντάγματος, οργανωνόμαστε, θέλουμε και θα το πάρουμε:

> ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, δημοκρατικά διαχειριζόμενο, και να πάψει να είναι εμπόρευμα στα χέρια λίγων.

> ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, διότι είναι προϊόν συμπαιγνίας πολιτικών και τραπεζιτών

> ΠΑΓΩΜΑ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ως ότου έρθει η Δημοκρατία στην Ελλάδα και επανεξετάσει κάθε υπόθεση χωριστά, αποδίδοντας πραγματική δικαιοσύνη•

> ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΔΩΝ ΤΩΝ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ, ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ, ΦΠΑ κλπ. Στην δημοκρατική Πολιτεία που ονειρευόμαστε και επιθυμούμε αυτοί οι φόροι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Στη Δημοκρατία, η Πολιτεία θα δη¬μιουργεί χρήμα για τις συναλλακτικές αναγκες των ανθρώπων και θα φορολογεί με βαση το πραγματικό εισόδημα του καθένα και όχι αυθαίρετα και ισοπεδωτικά.

Είναι καιρός τα κόμματα, η κυβέρνηση, η Ε. Ε. και κάθε άλλος αρμόδιος να εξηγήσουν γιατί το χρήμα πρέπει να είναι εμπόρευμα ιδιοκτησίας κάποιων λίγων κι όχι ΑΤΟΚΟ δημόσιο εργαλείο.

Ο πόλεμος ενάντια (πους τραπεζίτες, τους πολιτικούς τους υπάλληλους και τα χρέη που μας φορτώνουν, αρχίζει με τη συμμαχία με τον διπλανό μας. Οικογένεια, φίλος ή άγνωστος, δεν έχει σημασία. Ενωμένοι έχουμε μια ευκαιρία. Ο καθένας από μόνος του, καμία. Ο καθένας προσκαλεί τον διπλανό του. Ο αγώνας «υπέρ βωμών και εστιών» είναι ο δικός μας υπέρ πάντων και υπέρ όλων αγων. Φτιάχνουμε μια μεγάλη «φιλική εταιρεία», με έμφαση στο πρώτο συνθετικό: στη λέξη Φιλία. Για να πούμε: «Μολών Λαβε», και να μη πάρουν τίποτα.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.

«σαν ένα είδος ανταλλάξιμου αντιπροσώπου της ανάγκης δη μιουργήθηκε με κοινή συμφωνία το νόμισμα» ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ …και όχι σαν ένα εμπόρευμα στα χέρια κάποιων λίγων και χωρίς κοινή συμφωνία, λέμε εμείς.

“ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”

Δηλώσεις συμμετοχής στο ilhacanet [dot] gr [at] gmail [dot] com

και στα

Κιν. 6932457089 (wind)

Κιν. 6986908643(cosmote)

Κιν.6941639287( Vodafone)!

email
Πηγή άρθρου: ithacanet.gr