Απόψεις του Συλλόγου Ναυτικών Κεφ/νίας με την ευκαιρία της Έκθεσης των “Ποσειδωνίων 2012”

Ποσειδώνεια 2012

Ποσειδώνεια 2012

«ΠΟΣΕΙΩΔΩΝΙΑ» αποκαλείται η μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση του πλανήτη, που διοργανώνεται εφέτος για 23η φορά, από 4 έως 8 Ιουνίου, στη χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στη υφήλιο.

Εντυπωσιακά τα μεγέθη της, περίπου 1680 εκθέτες από σχεδόν 90 χώρες, γύρω στους 17.000 οι επισκέπτες και κάπου 50 εκατ. ευρώ τα χρήματα που θα εισρεύσουν στην οικονομία της περιοχής. Πίσω όμως απ’ την βιτρίνα, απ’ την έκθεση, υπάρχει η ‘Ελληνόκτητη Εμπορική ναυτιλία, οι δραστηριότητες της οποίας  προσφέρουν περί τα 14 δις. ευρώ ετησίως , καλύπτοντας το 50% του ελλείμματος του Εμπορικού ισοζυγίου της χώρας. Αρκετά εκτενώς αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο υπηρεσιακός   Πρωθυπουργός  κ.Π.Πικραμμένος, τόσο στα  παραπάνω , όσο και στο πόσο περισσότερα θα είχε να κερδίσει η χώρα απ΄ τον μοναδικό δραστήριο κλάδο της οικονομίας της αν χρησιμοποιούσε ένα συνδυασμό ικανής διοίκησης, εφοπλισμού και όσης «ναυτοσύνης» έχει απομείνει στη χώρα.
     Είναι σχεδόν βέβαιο πως ο κ. Πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός άνθρωπος στα ανώτερα κλιμάκια της Διοίκησης που γνωρίζει την σημασία όσων επεσήμανε στον χαιρετισμό του, έχοντας ασχοληθεί με το ναυτικό δίκαιο στα πρώτα βήματα της  νομικής του καριέρας , πριν πάνω από 40 χρόνια.
Δεν γνωρίζουμε αν και πόσο στενά από τότε παρακολουθεί τα της ναυτιλίας, εμείς πάντως που πάνω από μισό αιώνα ζήσαμε προσωπικά την διαδρομή της και επί 20 χρόνια «σκαλίζουμε» την ιστορία της , αισθανόμαστε πλέον «οικοδεσπότες» σ’αυτόν τον χώρο. Μ’αυτή μας την ιδιότητα τον ευχαριστούμε μεν για τις επισημάνσεις και προτροπές του, αλλ’είναι απολύτως σίγουρο πως απ’ την «επίσημη « πλευρά δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτε, ώστε η Εμπορική ναυτιλία να δώσει στην Ελλάδα εκείνα που μπορεί.
Οι επιτετραμμένοι της πολιτείας , πέραν από το να παρίστανται στις διάφορες φιέστες και να εκφωνούν βαρύγδουπες κουβέντες για το μεγαλείο της  Ελληνικής ναυτιλίας, ουδέποτε έσκυψαν πάνω στα προβλήματα της. Ποτέ δεν κουβέντιασαν με τους Έλληνες Καραβοκύρηδες για τον αφελληνισμό της Ναυτιλίας  και να βρουν μια κοινή συνισταμένη, ποτέ δεν μίλησαν για την απώλεια της Ναυπηγοβιομηχανίας της χώρας και να δουν τι έφταιξε. Έδωσαν κάπου 58 φοροαπαλλαγές χωρίς να αποκομίσουν το παραμικρό όφελος για το Ναυτεργατικό δυναμικό της χώρας, ούτε φρόντισαν στα σοβαρά για μια αξιοπρεπή ναυτική εκπαίδευση ή να θεσπίσουν μέτρα που να πείθουν την νεολαία να ασχοληθεί με το ναυτικό επάγγελμα.
Η μόνη «φροντίδα» τους για τους ναυτικούς ήταν να κατακλέψουν , καταληστέψουν και διαλύσουν το ΝΑΤ, το κάποτε πλουσιότερο ταμείο της χώρας. Κι οι τωρινοί , από κάθε άποψη χειρότεροι από τους τότε, ανάλογο «έργο» θα παρουσιάσουν.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα,  το μεγαλύτερο  ΑΙΣΧΟΣ της μεταπολίτευσης ( ο χαρακτηρισμός ανήκει σ’ έναν απ’ αυτούς), η συνεχής μείωση των συντάξεων ανθρώπων βασανισμένων ως επί το πλείστον, σε συνθήκες που δύσκολα περιγράφονται, ΑΙΣΧΟΣ που πολλαπλασιάζεται απ’ την εγκληματική και ακατανόητη απόφαση κάποιων διεστραμμένων  εγκεφάλων να προβούν σε μια ακόμη μείωση συντάξεων,  για μεν τους ναυτικούς από το πρώτο ευρώ, για δε τους στεριανούς για το τμήμα της σύνταξης τους από τα 1300 ευρώ  και αργότερα.
                                                                               Το   ΔΣ
email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam