Ας γνωρίσουμε την Τράπεζα χρόνου και Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης

Τράπεζα Χρόνου

Τράπεζα Χρόνου

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο αχρήματης και αλληλέγγυας οικονομίας, ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και γνώσεων που υποστηρίζεται από τη δική της μονάδα συναλλαγής, το χρόνο.

Το περιεχόμενο των υπηρεσιών εξισώνεται έτσι ώστε μια ώρα υπηρεσίας είναι ίση με οποιαδήποτε άλλη ώρα υπηρεσίας ανεξάρτητα εάν είναι πνευματική ή χειρονακτική εργασία.

Ο χρόνος που κερδίζουμε από κάθε συναλλαγή μπορεί να ξοδευτεί κάνοντας χρήση υπηρεσίας από οποιοδήποτε άλλο μέλος της Τράπεζας.

Έτσι για παράδειγμα:

• μία ώρα μαθήματος Ισπανικών εξισώνεται με μία ώρα babysitting

• μία ώρα επίσκεψης σε κάποιο γιατρό γίνεται ίση με μία ώρα μαθήματος αυτοάμυνας

• μία ώρα μαθήματος κιθάρας μπορεί να ανταλλαχθεί με μία ώρα καθαρίσματος ενός σπιτιού.

Η Τράπεζα Χρόνου στοχεύει στο να εργαζόμαστε προς όφελος των συνανθρώπων μας και όχι προς όφελος των αγορών και του κέρδους. Δεν υπάρχουν τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο δίκτυο αλλά υπάρχουν οι πολύ βασικές αρχές του σεβασμού ανάμεσα στα μέλη, της θέλησης για κοινωνική προσφορά και δημιουργική συνεργασία και κυρίως της ισότητας και της προστασίας των μελών από κάθε είδους διάκριση.

Περισσότερες πληροφορίες στο time-exchange.gr

Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης είναι  Σωματείο μη κερδοσκοπικό, που λειτουργεί γύρω από τα θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το 1983 και με καταστατικό στην Ελλάδα από το 1991.

Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης- λειτουργεί καθημερινά την γραμμή ΣΟΣ ‘Δίπλα σου’, στο 800 11 88 881. Λειτουργεί επίσης την γραμμή κατά της Σωματεμπορίας και τέλος την Τράπεζα Εθελοντικού Χρόνου στο 210 9700814. Πλαισιώνεται από εθελόντριες κι εθελοντές με διάφορες ειδικότητες, για τις δράσεις του,

email