Χάρισε το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Kεφαλληνίας

Όλγα Βαλσάμου Αντωνάτου

Όλγα Βαλσάμου Αντωνάτου

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι κατόπιν διαβουλεύσεων και προς ικανοποίηση της επιθυμίας των δωρητών του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού Τοσκάνης μέσω της μεραρχίας aqui division, το ασθενοφόρο το αποδέχομαι σαν περιφερειακό τμήμα Κεφαλληνίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με τη δυνατότητα που μου δίνεται, εκπληρώνοντας την επιθυμία του δωρητή, ώστε να εξυπηρετείται ο κεφαλλονίτικος λαός, το παρέχω στο Νοσοκομείο του Αργοστολίου.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αδυνατεί να λειτουργήσει ασθενοφόρα οχήματα επειδή το νομικό καθεστώς προς αυτά είναι ιδιαίτερα σκληρό και κατά την άποψή μου δίκαιο.

Η λογική ότι κατ΄ εξαίρεση κάτι μπορεί να γίνει, εμάς τους κεφαλλονίτες μας θυμίζει την τύχη του ασθενοφόρου της Σάμης. Επειδή το ασθενοφόρο όχημα δεν είναι το οποιοδήποτε όχημα, υπόκειται σε νόμους και διατάξεις. Ακόμα και για την ικανότητα του οδηγού του εν λόγω οχήματος ο νομοθέτης έχει προβλέψει. Δεν αναφέρω και το κόστος γενικά συντήρησης και ασφάλισής του. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οδηγούμαι στην παροχή της δωρεάς του Νοσοκομείου ως ο μόνος αρμόδιος φορέας που θα συντηρήσει και θα λειτουργήσει το ασθενοφόρο.

Ως κεφαλλονίτισσα εγώ πάνω απ’ όλα θεωρώ πως ο κατάλληλος φορέας για την εκπλήρωση αυτού του αιτήματος είναι το Νοσοκομείο μας, που το επίπεδο παροχής υγείας είναι υψηλό και η ευθύνη διαδέχεται την υπευθυνότητα. Χαιρετίζω τη δωρεά, την αποδέχομαι και την μεταφέρω αμέσως στο Νοσοκομείο μας».

Όλγα Βαλσάμου Αντωνάτου
Πρόεδρος τμήματος Ε.Ε.Σ. Κεφαλονιάς

email