«Χαρτογράφηση» της κατάστασης και κατάρτιση σχεδίου για τη θερινή σεζόν στην Κεφαλονιά

Μύρτος

Μύρτος

Το αίσθημα ασφάλειας δεν πρέπει να χαθεί. Αυτός είναι ο στόχος των επαγγελματιών του τουρισμού στην Κεφαλονιά που παραμένει δημοφιλής θερινός προορισμός και έτσι θέλουν να διατηρηθεί.

Μέχρι στιγμής η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν τους εμπνέει ανησυχία, καθώς πιστεύουν ότι έχει καταστεί σαφές στο κοινό-και εκτός Ελλάδος- ότι ακολουθήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Η φράση «η Κεφαλονιά άντεξε» επαναλαμβάνεται από όλα τα χείλη και προς κάθε κατεύθυνση.

«Όλοι έχουμε ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες των μηχανικών περί στατικότητας των κτιρίων- άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να αδειοδοτηθούμε αν δεν το είχαμε κάνει», διαβεβαιώνει μιλώντας στο newpost η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων Κεφαλονιάς – Ιθάκης Κατερίνα Ατσαρου.

Κάτοικος Ληξουρίου και η ίδια, βρέθηκε με σπίτι και ξενοδοχείο στο επίκεντρο του σεισμού: «Ευτυχώς στο σπίτι μου οι ζημιές περιορίζονται στην οικοσκευή ενώ και το ξενοδοχείο είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν όμως συνάδελφοι που έχουν πάθει ζημιές αρκετά δαπανηρές και θα συνεννοηθώ άμεσα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου για να δούμε τί θα γίνει με τις αποζημιώσεις. Παραμένει λίγο ασαφές και σε επίπεδο υποσχέσεων ακόμα το οικονομικό θέμα».

Η πρώτη καταγραφή μεταξύ των μελών της Ομοσπονδίας ανέδειξε ότι τα προβλήματα δεν αφορούν σε δομικές κατασκευές των κτιρίων. Κυρίως σκεπές και μαντρότοιχοι έχουν πέσει ή πλακάκια εσωτερικών χώρων έχουν σπάσει.

Πάντως οι ξενοδόχοι δεν ανησυχούν για τον τουρισμό στο νησί. Θεωρούν πως είναι πολύ νωρίς ακόμα – «μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ξεχαστεί ο σεισμός»- λένε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαιώνουν πως δεν έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής καμία ακύρωση από το εξωτερικό, από το οποίο οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr