“Διεφθαρμένοι Έλληνες διασύρονται στο διαδίκτυο”

Φάκελος με χρήματα

Φάκελος με χρήματα

Στη μεγάλη ανταπόκριση που έχει η ελληνική ιστοσελίδα Teleiakaipavla.gr  η οποία καλεί τους Έλληνες πολίτες να καταγγείλουν κρούσματα διαφθοράς και η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, αναφέρεται σύντομη ανταπόκριση που φιλοξενεί στις εσωτερικές της σελίδες η βελγική εφημερίδα De Tijd, υπό τον τίτλο «Διεφθαρμένοι Έλληνες διασύρονται στο διαδίκτυο».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, την ιστοσελίδα έχουν ήδη επισκεφτεί 40.000 χρήστες του διαδικτύου, προκειμένου να καταθέσουν τις εμπειρίες τους, αφηγούμενοι ιστορίες χρηματισμού και διαφθοράς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι.

Επισημαίνεται πως δεν υπάρχει ρητή αναφορά σε ονόματα, ούτε δίνονται τα στοιχεία των πρωταγωνιστών στις υποθέσεις διαφθοράς, παρά μόνον οι φορείς και υπηρεσίες στις οποίες ανήκουν οι επίορκοι υπάλληλοι.

Άφθονες είναι -κατά την εφημερίδα- οι ιστορίες χρηματισμού εφοριακών, γιατρών και δημοσίων υπαλλήλων, που υπάρχουν καταγεγραμμένες στην εν λόγω ιστοσελίδα.

Προκειμένου να καταδείξει πόσο μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η διαφθορά στην Ελλάδα, η εφημερίδα παραπέμπει σε στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία η παραοικονομία στην Ελλάδα ανέρχεται σε 70 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 28% του επίσημου ελληνικού ΑΕΠ.

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr