Δήμαρχος του Μήνα ο Μπουτάρης αλλά οι Μοναχοί είχαν άλλη άποψη

Γιάννης Μπουτάρης

Γιάννης Μπουτάρης

«Δήμαρχο του μήνα» ανακήρυξε το ίδρυμα “City Mayors” τον Γιάννη Μπουτάρη για τον τρέχοντα μήνα. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ήταν οι δύο προηγούμενοι κάτοχοι του τίτλου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Αύγουστο.

Το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος αναφέρεται λεπτομερώς στη ζωή, την επαγγελματική και πολιτική δράση του δημάρχου Θεσσαλονίκης ξεκινά με αναφορά στα θετικά σχόλια των γερμανικών εφημερίδων, μετά την επίσκεψη του κ. Μπουτάρη στο Βερολίνο, τον περασμένο Φεβρουάριο, και κλείνει με την επισήμανση: «Ίσως να μπορέσει να οδηγήσει τη Θεσσαλονίκη σ΄ ένα καλύτερο, βιώσιμο μονοπάτι, με βελτιωμένες σχέσεις με τους γείτονες και να δώσει ένα παράδειγμα, το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα».

Το 2005, το ίδρυμα “City Mayors” είχε απονείμει τον τίτλο “Δήμαρχος του Κόσμου” (World Mayor) στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη θητεία της στο Δήμο της Αθήνας, στο πλαίσιο σχετικού ετήσιου διαγωνισμού.

Φραστική επίθεση όμως δέχθηκε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης,  από μοναχούς κατά την διάρκεια της υποδοχής της εικόνας του Άξιον Εστί στην πόλη.

Πρόκειται για μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους οι οποίοι φώναζαν «αλήτες, προδότες της Ελλάδος», ενώ χαρακτήρισαν και «αλήτη» τον κ. Μπουτάρη.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team