Δις ισόβια για την δολοφονία δύο γυναικών στην Κεφαλονιά

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Πάτρα

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Πάτρα

Δις ισόβια και κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν 26χρονο Αλβανό, ο οποίος με συνεργό έναν ομοεθνή του είχε δολοφονήσει δύο ηλικιωμένες γυναίκες το 2009 και το 2010.

Ο βασικός κατηγορούμενος συνελήφθη στην Πρίστινα του Κοσσόβου τον Ιούλιο του 2012 για διακίνηση ναρκωτικών αρχικά, αλλά στην πορεία προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες μετά φόνου στην Κεφαλονιά, ενώ ο συνεργός του είχε συλληφθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2011 στο Παρίσι για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 30 Νοεμβρίου 2009 ο δράστης είχε δολοφονήσει μια 70χρονη πλούσια Ελληνοαμερικανίδα που ζούσε στην Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς. Οι δράστες την έπνιξαν με μαξιλάρι, την τύλιξαν με κουβέρτα στο πάτωμα και στη συνέχεια έψαξαν ανενόχλητοι όλο το σπίτι και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα, αφήνοντας παντού αποτσίγαρα.

Την 1η Μαΐου 2010 οι δράστες μπήκαν στο σπίτι μιας 82χρονης παραβιάζοντας την πίσω πόρτα με σκοπό τη ληστεία. Την έδεσαν χειροπόδαρα με αυτοκόλλητη ταινία, τη φίμωσαν με μάλλινη ζακέτα, ενώ της έβαλαν στο κεφάλι μια νάιλον σακούλα την οποία τύλιξαν γύρω από τον λαιμό της, γεγονός που προκάλεσε τον θάνατό της από ασφυξία.
Της πήραν χρήματα και τιμαλφή. Τη γυναίκα βρήκε νεκρή ο αδερφός της.

Πηγή άρθρου: pelop.gr