Δείτε τις τιμές φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης

Φροντιστήρια

Δείτε τις τιμές φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης

Μεγάλες μειώσεις διδάκτρων δείχνει η βάση δεδομένων του υπουργείου Ανάπτυξης. Έχετε κατά νου ότι υπάρχει βάσει νόμου υποχρέωση κοινοποίησης στοιχείων. Δείτε τις τιμές και ή αλλάξτε φροντιστήριο ή… διαπραγματευθείτε.

O ανταγωνισμός και η κρίση έφεραν -σύμφωνα μετα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης- σημαντικές μειώσεις διδάκτρων σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης κάνει λόγο για αποκλιμάκωση τιμών καταγράφεται για τη νέα σχολική χρονιά στα δίδακτρα των φροντιστηρίων, τόσο της μέσης εκπαίδευσης, όσο και των ξένων γλωσσών. Η δειγματοληψία προέρχεται από τα στοιχεία τιμών τιμοκαταλόγου τα οποία αποστέλλονται (βάσει νόμου) από τα ίδια τα φροντιστήρια και αναρτώνταιστην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου: http://app.gge.gov.gr

Αρκετοί γονείς έχουν ήδη κάνει τις… επιλογές τους αφού η σχολική χρονιά άρχισε. Ωστόσο, ανέχουν κατά νου ότι και τώρα άλλαγές μπορούν να γίνουν, αλλά και… διαπραγματεύσεις.

Η βάση δεδομένων έχει σε φόρμα xls τις τιμές κάθε φροντιστηρίου ανά την Ελλάδα που έστειλε στοιχεία. Ας έχουν κατά νου ότι η κοινοποίηση τιμών είναι υποχρεωτική. Επίσης ίσως να μην υπάρχουν τυχόν οριζόντιες εκπτώσεις ή ειδικές προσφορές σε κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι κλπ).

Για οποιαδήποτε απορία επί των τιμών μπορείτε να τηλεφωνήσετε στα στελέχη της Διεύθυνσης Τιμών Παροχής Υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας πουδιατίθενται είναι: 210 3843326 και 210 3840737

Τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι:

1. Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με δειγματοληψία της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς διαπιστώθηκαν αρκετές μειώσεις στις τιμές τωνφροντιστηρίων της μέσης εκπαίδευσης σε σύγκριση με πέρυσι που φτάνουν μέχρι καιτο -48%. Συγκεκριμένα, στο 68% του δείγματος καταγράφηκαν αρνητικές μεταβολέςσε σύγκριση με πέρσι, στο 27% οι τιμές παρέμειναν σταθερές και μόλις στο 5%καταγράφηκαν κάποιες μικρές ανατιμήσεις. Η μέση μεταβολή υπολογίζεται στο-11,2%. Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρούνται στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου.

2. Φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα Φροντιστήρια ξένων γλωσσών όπου καταγράφηκανμειώσεις στις τιμές των διδάκτρων των αγγλικών που αγγίζουν το -43%. Συγκεκριμένα, στο 31% του δείγματος καταγράφηκαν αρνητικές μεταβολές σεσύγκριση με πέρσι, στο 66% οι τιμές παρέμειναν σταθερές και μόλις στο 3% καταγράφηκαν μικρές ανατιμήσεις.

Η μέση μεταβολή υπολογίζεται στο -2,8%. Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρούνται και εδώ στις πρώτες τάξεις ενώ σε ακόμα μικρότερες τάξεις μάλιστα (πχ νηπιακές) υπάρχουν προσφορές ακόμα και δωρεάν. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι οι περισσότερες μειώσεις παρουσιάστηκαν στα λεγόμενα συνοικιακά φροντιστήρια σε αντίθεση με επώνυμες αλυσίδες φροντιστηρίων στις οποίες οι τιμές τιμοκαταλόγου παρέμειναν αμετάβλητες.

email
Πηγή άρθρου: capital.gr