Οι δράσεις της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Δ.Γεωργόπουλος

Δ.Γεωργόπουλος

Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ υπερψήφισε κατά πλειοψηφία το πλαίσιο και τα αιτήματα πάλης του ΠΑΜΕ και ως μορφή δράσης τις 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ομόφωνα ενέκρινε ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής.

Πρόγραμμα δράσης [Ομόφωνα]

Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη

7.30 μμ οι απεργοί στα σχολεία. Για το Αργοστόλι συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ.

10.30 πμ Συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου, ενημέρωση για απόφαση ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ και κινητοποίηση.

8.00 μμ συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου.

Για τις επόμενες μέρες προβλέπονται καθημερινές δράσεις, με ανάδειξη ζητημάτων και θέσεων της ΕΛΜΕ (πχ ειδική αγωγή, μεταφορές, ιατρικές εξετάσεις και ασιτία μαθητών κλπ) – παραστάσεις σε ΔΔΕ / Δήμο / Περιφέρεια / Νοσοκομείο, διακίνηση ανακοινώσεων κλπ. Πάντα μετά την πρωινή εξόρμηση στα σχολεία συγκεντρωνόμαστε 10 πμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

Συνεχίζουμε τις ενημερώσεις γονέων – μαθητών στα σχολεία που δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Τρίτη 8 μμ Λύκειο Ληξουρίου, συγκέντρωση – κινητοποίηση.

Αναμένουμε από το σωματείο του Νοσοκομείου να οργανώσει συγκέντρωση εργαζομένων για την παιδεία στο χώρο, ώστε να απευθυνθούμε στους συνάδελφους στο χώρο της υγείας. Ίδια μέρα παράσταση στο διοικητή του Νοσοκομείου για τα ζητήματα της σχολικής υγείας.

Ανοιχτές ημερομηνίες (θα οριστικοποιηθούν):

• Συναυλία αλληλεγγύης

• Προβολή του ντοκιμαντέρ «ο αληθινός φασισμός» από την Πολιτιστική Λέσχη

• Τσιμπούσι στα γραφεία της ΕΛΜΕ

• Ενισχύουμε τις πρωτοβουλίες ανά σχολείο

Το Προεδρείο της ΓΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΓΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε προχθές το βράδυ σε ενέδρα χρυσαυγιτών.

Καταγγέλλουμε τη δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα από φασίστες δολοφόνους.

Η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά από τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Η δράση των φασιστικών – ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.

Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.

Έχει μεγάλη ευθύνη η Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν και επικαλούνται τη «θεωρία των δύο άκρων» ταυτίζοντας πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Δικαιολογούν έτσι τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Οι εργαζόμενοι, το εργατικό – λαϊκό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί θα απομονώσουμε τους φασίστες, δεν θα τους αφήσουν να τρομοκρατούν.

Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά.

Να σβήσουν από προσώπου γης.

Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί όλους τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚΚΙ), τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη, στις 8 μμ.

Το Προεδρείο της ΓΣ

email