Δρομολογείται το Σάββατο 1 Νοεμβρίου το πλοίο “Fior Di Levante”

 "Fior Di Levante"

“Fior Di Levante”

Δρομολογείται στη γραμμή Ζάκυνθος – Κυλλήνη, Σάββατο 1 Νοεμβρίου το πλοίο “Fior Di Levante”

Όπως είναι γνωστό το πλοίο δρομολογείται στη γραμμή το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και την παραμονή ημέρα Παρασκευή θα τελεστούν τα εγκαίνια του πλοίου και ο αγιασμός.

Το πλοίο, μετά την ολοκλήρωση της μετασκευής του στην Κίνα ξεκίνησε το ταξίδι του προς την Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η ταχύτητα του πλοίου, η ευελιξία και η ευστάθειά του είναι από τις κορυφαίες τους είδους και η διοίκηση της εταιρείας είναι ενθουσιασμένη από αυτά.

Η ταχύτητα των 19 μιλίων που πιάνει το πλοίο κάνει την απόσταση Ζακύνθου – Κυλλήνης σε χρόνο 45 λεπτών εφόσον χρειαστεί. Είναι ένα πλοίο που ξαφνιάζει για την πολυτέλεια και ήδη συζητιέται έντονα στα εφοπλιστικά στέκια του Πειραιά και τον σχεδιασμό του.

Άνω κάτω η γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης με την έλευση του “Fior Di Levante”

Η έλευση του νέου πλοίου “Fior Di Levante” ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα αφού συνολικά για τη γραμμή Ζάκυνθος – Κυλλήνη έχουν υποβληθεί προτάσεις για 11 δρομολόγια την ημέρα, από τρεις διαφορετικές εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, αίτημα για 4 δρομολόγια την ημέρα έχει υποβληθεί από την Κοινοπραξία Πλοίων “ΙΟΝΙΑΝ FERRIES”, ενώ τον ίδιο αριθμό δρομολογίων την ημέρα έχει ζητήσει και η εταιρεία “Levante”, στην οποία ανήκει το καινούργιο πλοίο.

Τρία συνολικά δρομολόγια έχει ζητήσει η εταιρεία “Kefalonian Lines”, ώστε τα δύο να πραγματοποιούνται από το “Νήσος Κεφαλονιά” και το τρίτο από το “Ζάκυνθος Ι”.

Σημειώνεται πως, οι αρχικές προτάσεις των εταιρειών δεν είχαν γίνει αποδεκτές από το Λιμεναρχείο, το οποίο καλείται να εκφράσει τη γνώμη του και οι διαφωνίες της υπηρεσίας αφορούσαν τις ώρες των δρομολογίων αφού είτε ορισμένα δρομολόγια συνέπιπταν, είτε είχαν ελάχιστη χρονική απόσταση μεταξύ τους.

Το πλοίο “Fior Di Levante” αναμένεται να αφιχθεί σύντομα στη Ζάκυνθο, συμφωνά με τα τελευταία νέα αφού κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά.

Παρότι το πλοίο θα μπορούσε να δρομολογηθεί σε οποιαδήποτε άλλη γραμμή ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Θεοδόσης, προτιμά το πρώτο του πλοίο να δρομολογηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ζάκυνθο.

Πηγή άρθρου: alepou-of-zante.blogspot.gr