Ε.Σ.Κεφαλλονιάς: Εκπαιδευτικά προγράμματα «Πρώτες Βοήθειες για πολίτες»

Eθελοντές Σαμαρείτες Κεφαλλονιάς

Eθελοντές Σαμαρείτες Κεφαλλονιάς

Σας ενημερώνουμε ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Παράρτημα Κεφαλληνίας, πρόκειται να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες» τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 20 ωρών και η εκπαίδευση περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας απλός πολίτης, ώστε να παρέχει Πρώτες Βοήθειες σε καθημερινά περιστατικά στο σπίτι του, στον δρόμο, στον χώρο εργασίας.

Η εκπαίδευση ακολουθεί τα πρότυπα της Δια Βίου Μάθησης, εφαρμόζοντας πέρα από την θεωρητική διδασκαλία και την εμπλοκή των εκπαιδευόμενων σε πρακτική εφαρμογή των δεξιοτήτων και οδηγεί στην απόκτηση του πτυχίου Βασικών Γνώσεων Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες. Το πτυχίο αυτό αποτελεί το βασικό επίπεδο πιστοποίησης γνώσεων Βασικής Παροχής Πρώτων Βοηθειών και όπως όλα τα πτυχία που εκδίδονται από την Διεύθυνση Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει ισχύ για πέντε χρόνια.

Όπως διατείνεται και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, η εκπαίδευση όλων των πολιτών στην βασική παροχή Πρώτων Βοηθειών είναι κλειδί στην αύξηση της αποτελεσματικής αντίδρασης των πολιτών σε περιστατικά που η γνώση μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή ή να διατηρήσει έναν τραυματία μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

και e-mail: kefalonia [at] samarites [dot] gr

Χαράλαμπος Μοσχόπουλος

Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας

email