Απ’ τα Επτάνησα στις Μουσικές του κόσμου – Bel Canto D’ amore

Bel Canto D' amore

Bel Canto D’ amore

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ μετά την επίσημη ίδρυση των μουσικών της σύνολων το 2012 (Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών – Μαντολινάτα – Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής), στα πλαίσια των εορτασμών για την 150η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα (1864-2014), παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό την «Επτανησιακή Συμφωνική Μαντολινάτα».

Η δημιουργία της νέας ορχήστρας αποτελεί μια ιστορική δικαίωση για την προσφορά της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής στον Ελληνικό Πολιτισμό. 150 χρόνια μετά την ένωση, οι Επτανήσιοι αποκτούν επιτέλους δικά τους μουσικά σύνολα, τα οποία θα βοηθήσουν αποφασιστικά στην διάσωση και διάδοση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Επτανησιακά άσματα όπως τα: η Σερενάτα, η Ψαρόβαρκα, ο Νυχτομπάτης, Είσαι το λιμάνι μου, Ουράνιο πλάσμα, η Πεσσαδιάνα, Όμορφη και παράξενη πατρίδα κ.ά., ιταλικές καντσονέτες, tangos, beguine, boleros, musicals και διάσημες μελωδίες από όλο τον κόσμο όπως: O sole mio, Granada, Amigos para siempre, Con te partiro, Summertime, Bésame mucho, συνθέτουν μια εικόνα μαγευτική που θα μας ταξιδέψει ονειρικά «Απ’ τα Επτάνησα στις μουσικές του κόσμου».

Την πρεμιέρα της νέας ορχήστρας θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους: η μοναδική Χορωδία Κερκύρας, η Χορωδία της Ε.Ε.Ε. και διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες που έχουν στηρίξει τα τελευταία χρόνια την προσπάθεια αυτή.

Εμπνευστής και δημιουργός της Συμφωνικής Μαντολινάτας και των Μουσικών Συνόλων της Ε.Ε.Ε. είναι ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης ο οποίος υπογράφει και τις ενορχηστρώσεις των έργων.

Bel Canto D' amore

Bel Canto D' amore

Η συναυλία πραγματοποιείται με την στήριξη των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων:

Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης & Νοτίων Προαστίων, Αδελφότητα Κεφαλήνων Αθηνών, Επτανησίων Αγίας Παρασκευής “ΤΑ ΙΟΝΙΑ”, Οι φίλοι των Επτανήσων Χαλανδρίου, ”Οι φίλοι της φιλαρμονικής Ληξουρίου’, Ένωση Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων Κηφησιάς, Σύλλογος Νήσων Βορείου Αιγαίου, Σύνδεσμος Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας (Σ.Ε.Π.Ι), Απόλλων Μουσηγέτης Κηφισιάς.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 150η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα παρουσιάζουν τη μεγάλη συναυλία:ΑΠ’ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – Bel Canto D’ amore

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 – Ώρα Έναρξης 8.30μ.μ με την ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ & ΧΟΡΩΔΙΑ της Ε.Ε.Ε. και την ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Τραγουδούν οι λυρικοί καλλιτέχνες:

Αντώνης Κορωναίος, Ελπινίκη Ζερβού, Διονύσης Σούρμπης, Ελένη Βουδουράκη, Παντελής Κοντός, Ολγιάνα Πανίτσα, Μπάμπης Βελισσάριος, Χρήστος Αμβράζης

διευθύνει ο μαέστρος ΠΑΝΑΓΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΤΗΣ

Διαδασκαλία Χορωδίας Κέρκυρας: Χριστίνα Καλλιαρίδου

Παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΚΟ ΤΡΕΪΛΕΡ:
http://www.youtube.com/watch?v=v7RrASFTSdg&feature=youtu.be

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

email