Εκδήλωση με θέμα: «Νίκος Καββαδίας» η ιατρική στο έργο του

«Νίκος Καββαδίας» η ιατρική στο έργο του

«Νίκος Καββαδίας» η ιατρική στο έργο του

Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2012, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Εντατικού Σεμιναρίου με θέμα τη Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών, που αναπτύχθηκε στο Νησί μας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώθηκε Πολιτιστική Εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος», η Δρ Ευγενία Βασιλοπούλου, αναισθησιολόγος, ανάλυσε και ανέπτυξε με επιτυχία το έργο του διάσημου Λογοτέχνη της Θάλασσας Νίκου Καββαδία, σε σχέση με τις ασθένειες  και το θάνατο, όπως καταγράφεται στο έργο του Κεφαλoνίτη Ποιητή  και Συγγραφέα.

Την Εκδήλωση, που συντόνισε ο Α/Δήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος, προλόγισαν ο Καθ.Θ.Ροζενμπεργκ και ο Πρόεδρος του Παγκεφαλληνιακού Σωματείου Ναυτικών «Νίκος Καββαδίας», κ.Α.Παγουλάτος.

Στην συνέχεια ο Πλοίαρχος κ.Λ.Νιφοράτος σκιαγράφησε την προσωπικότητά του Ποιητή και η Εκδήλωση έκλεισε με το μαέστρο κ.Γ.Βαγγελάτο, ο οποίος ερμήνευσε εξαιρετικά, μελοποιημένα ποιήματα του Καββαδία.

Την Εκδήλωση τίμησαν ιδιαιτέρως  ο Διευθυντής της Αστυνομίας κ.Γ.Χωραίτης, οι Σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας, ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής Σχολής κ.Σ.Σακαλής και Σπουδαστές της Σχολής, ο Αρχηγός των Σαμαρειτών κ.Χ.Μοσχόπουλος με Εθελοντές Σαμαρείτες και πλήθος κόσμου.  

Την οργανωτική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος.

email