Επιτυχία της Έκθεσης “ΓΥΝΑΙΚΑ UNIQUE’ 2012” με τη συμμετοχή του Κ.Ευαγγελάτου

"ΓΥΝΑΙΚΑ UNIQUE' 2012"

“ΓΥΝΑΙΚΑ UNIQUE’ 2012”

Η ετήσια εικαστική έκθεση της γκαλερί Art Kolonaki «Γυναίκα Unique ‘12» άνοιξε τις πύλες της στο φιλότεχνο κοινό για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με τη σύμπραξη της εικαστικής ομάδας Art Way παρουσιάστηκαν έργα Τέχνης σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών δημιουργών με θέμα τη Γυναίκα, ενώ σταθερή πια είναι η συμμετοχή του καταξιωμένου εικαστικού ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, που τίμησε την έκθεση με την παρουσία του κι αυτή τη χρονιά.

Μάνα, εργαζόμενη, ερωμένη, νοικοκυρά,αγωνίστρια ή αγία, η γυναίκα έχει αποτυπωθεί από τους εικαστικούς, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο θέμα. Σκοπός, αυτής της σημαντικής για τα Ελληνικά εικαστικά δρώμενα έκθεσης υπήρξε, το να ενώσει τις φωνές των σύγχρονων εικαστικών δημιουργών, για να αναδείξουν μέσα από αυθεντικά έργα καλλιτεχνικής δημιουργίας τη μοναδικότητα της Γυναίκας.

Κατά την πρώτη πραγματοποίησή της,πριν τρία χρόνια στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» στην Τεχνόπολη, Γκάζι, η έκθεση απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, τόσο από περίπου 2000 άτομα που την επισκέφθηκαν, όσο και από κριτικούς Τέχνης και ΜΜΕ. Ήταν η πρώτη φορά, για την Ελληνική εικαστική σκηνή, που 130 έργα σύγχρονων δημιουργών συγκεντρώθηκαν και παρουσιάστηκαν σε κοινό για να προβληθεί ένας τόσο σημαντικός σκοπός. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα σύγχρονα έργα, συνεκτέθηκαν και πίνακες Μεγάλων Δασκάλων, όπως των Doris, Αργυρού, Γουναρόπουλου, Κουνελάκη, Λασκαρίδου, Παπαθεοδώρου, Ροϊλού, Τσαρούχη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, κ.ά., από την συλλογή Κιρκιλίτση.

Την φετινή έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο 21-23 Δεκεμβρίου 2012, προλόγισε με θεωρητικό-κριτικό του κείμενο, κατά τα εγκαίνια, ο γνωστός Ιστορικός τέχνης ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ.

Η βραδιά των εγκαινίων συνεχίστηκε με την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της ΜΑΙΡΗΣ ΓΚΑΖΙΑΝΗ, με τίτλο “Σου γράφω…”, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Βιβλιοπωλείο ΑΒΑΚΑΣ.

info: Gallery ART KOLONAKI, Λυκαβηττού 20, Αθήνα, τηλ: 210 3624927.

 

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaToday Team