Εξαιρετικές Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά

Πολιτιστικός Σύλλογος  "Παλιόκαστρο"

Πολιτιστικός Σύλλογος “Παλιόκαστρο”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, στο κατάμεστο ανοικτό θέατρο του Πόρου η Βραδιά Παραδοσιακών Χορών που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας ‘’ Το Παλιόκαστρο’’.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων ‘’Πρόννησος ‘’ Πόρου, “Πηνελόπη” Σκάλας, ’’Παλιόκαστρου’’ Πάστρας και ‘’Άγιος Τρύφων’’ Γουμένισσας Κιλκίς . Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο δάσκαλος χορού του Συλλόγου ‘’’Παλιοάκαστρο’’, κος Γεράσιμος Παντελειός .

Πολιτιστικός Σύλλογος  "Παλιόκαστρο"

Πλήθος κόσμου κατέκλεισε το αμφιθέατρο και χειροκρότησε με ενθουσιασμό τα χορευτικά συγκροτήματα, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης κα Τζόγια Γρουζή , ο αντιδήμαρχος της περιοχής κύριος Σ. Σωλομός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κος Α. Κωνσταντάκης , ο πρώην αντιδήμαρχος κος Ν. Παπαδάτος ,ο πρόεδρος του Τ.Σ. Πόρου Ε. Κουστουμπάρδης και ο δημοτικός σύμβουλος κος Β. Καμπίτσης .

Πολιτιστικός Σύλλογος  "Παλιόκαστρο"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας ‘’ Το Παλιόκαστρο’’ ευχαριστεί για την πολύτιμη χορηγία και στήριξη της εκδήλωσης, τους παρακάτω: κο Κωνσταντάκη Άγγελο (πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς) , κο Βαβάση Νεκτάριο, τον κο Μεταξά Γιώργο για την ηχητική κάλυψη , και τον κο Επαμεινώνδα Κουστουμπάρδη πρόεδρο του Τ.Σ. Πόρου.

Πολιτιστικός Σύλλογος  "Παλιόκαστρο"

Συγχαρητήρια σε όλα τα χορευτικά συγκροτήματα για την εξαιρετική παρουσία τους .

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Βαγγέλη Πετράτου .

Θριάμβευσε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη ο «Προμηθέας Δεσμώτης»

Προμηθέας Δεσμώτης

Προμηθέας Δεσμώτης

Σε οπερατικό τραγωδό αναδεικνύεται ο γνωστός βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Προμηθέα Δεσμώτη» του Παναγιώτη Καρούσου. Η όπερα βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου εκπνέει έναν ύψιστο λυρισμό που ταυτίζεται απόλυτα ο σπουδαίος καλλιτέχνης. Η φωνή του κυρίου Ασημακόπουλου χρωματίζετε τόσο έντονα στον θρήνο του Προμηθέα, και στην περίφημη άρια «Και τώρα μόνος», που ανεβάζει τον ακροατή στα ουράνια. Το παίξιμο του Ασημακόπουλου είναι ασύγκριτο συγκρίσιμο με των μεγάλων τραγωδών.

Η δε φωνή του θεϊκή κυλά στις μελωδίες του Καρούσου με τέτοιο παλμό που θα είναι δύσκολο να ακούσεις αυτό το έργο με άλλον καλλιτέχνη.

Μαζί του ένα ωραιότατο επιτελείο συμπρωταγωνιστών με επικεφαλής την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα που ενθουσίασε το κοινό με την ομορφιά της και την επιβλητική άρτια φωνητική τεχνική της.

Προμηθέας Δεσμώτης

Ο τενόρος Χρήστος Δεληζώνας ερμήνευσε τους ρόλους του Ερμή και Ωκεανού με δυνατή φωνή και εκφραστικότητα.

Η σοπράνο Ελένη Μπούκη-Αγιομυργιανάκη στον ρόλο της Ιούς συγκίνησε το ακροατήριο.

Η καταπληκτική πιανίστρια Βιβή Κλεισούρα συνόδευσε υπέροχα τους τραγουδιστές.

Το ενθουσιασμένο ακροατήριο καταχειροκρότησε τους πρωταγωνιστές και τον δημιουργό του έργου Παναγιώτη Καρούσο.

Το έργο παρουσιάστηκε στις 15 Ιουνίου στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς και στις 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Ιθάκης με τεράστια επιτυχία.

Προμηθέας Δεσμώτης

Οι Ληξουριώτες που αγαπούν την ποιοτική μουσική ενθουσιάστηκαν από το έργο και την ερμηνεία του Βασίλη Ασημακόπουλου, αλλά και για τους Ιθακήσιους που είχαν να δουν όπερα στο νησί από τους σεισμούς του 1953 ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Την άρτια οργάνωση και παρουσίαση έκαμε η πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team