«Φον Δημητράκης» του Δημήτρη Ψαθά στο ΠΕΡΟΚΕ

«Φον Δημητράκης»

«Φον Δημητράκης»

Η Κεντρική Σκηνή της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλλονιάς θα παρουσιάσει στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φον Δημητράκης», σε σκηνοθεσία Πάνου Βαρδάκου.

Φέτος, αφιέρωσαν τη δουλειά τους στον μεγάλο θεατρικό συγγραφέα και ευθυμογράφο Δημήτρη Ψαθά, με ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα του τον «Φον Δημητράκη». Ένα επίκαιρο έργο του κορυφαίου της μεταπολεμικής μας δραματουργίας.

Λίγα λόγια για το έργο :

1942 Κατοχή.
Ο Δημήτρης Χαρίτος έχει μια μεγάλη φιλοδοξία: να γίνει υπουργός! Όμως όλες του οι προσπάθειες αποτυγχάνουν. Και εκτός των άλλων, ο γιος του βγήκε αντάρτης στο βουνό δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την ανέλιξή του στην πολιτική.
Παράλληλα, ο αδελφός του Λεωνίδας, καθηγητής φιλολογίας πριν την Κατοχή, ανοίγει ένα μπακάλικο στο οποίο εργάζεται η κόρη του Χαρίτου, Άννα. Στην πραγματικότητα όμως το μαγαζί είναι μόνο η βιτρίνα. Κάτω απ΄ τις πατάτες και τις τομάτες που μεταφέρονται στα γύρω χωριά, κρύβονται όπλα και πολεμοφόδια, που προορίζονται για τους αντάρτες. Ο Χαρίτος βέβαια δεν ξέρει τίποτα για τις δραστηριότητες του αδερφού και της κόρης του.
Ώσπου του παρουσιάζεται επιτέλους η ευκαιρία να γίνει υπουργός, όταν μεσολαβεί υπέρ του ο Ζαρλάς, ένας Έλληνας πράκτορας των Γερμανών…

Η Κεντρική Σκηνή του Δήμου Κεφαλλονιάς, είναι ένα Ερασιτεχνικό σχήμα ηθοποιών που ζουν και εργάζονται στην Κεφαλλονιά και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στις πρόβες, δημιουργώντας και προάγοντας την θεατρική τέχνη στον τόπο τους. Κάθε χρόνο παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» και στους Κεφαλλονίτες της Αθήνας.

Συντελεστές :
Σκηνοθεσία – Σκηνικά : Πάνος Βαρδάκος
Μουσικές Επιλογές : Κώστα Χαριτάτου
Κοστούμια : Λουκία Μινέτου

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί:
κα Ιουλία: Διονυσία Πεντογάλου
Μαρία Χαρίτου: Γιώτα Μιχάλη
Κατίνα – Β΄ Πελάτης: Μεσολωρά Ελένη
Άννα Χαρίτου: Χριστίνα Μαγουλά
Δημήτρης Χαρίτος: Γιάννης Νεόφυτος
Λεωνίδας Χαρίτος: Λούκας Νιφοράτος
Φωφώ Κυροπούλου: Σίσυ Ρετσέλη
Μανώλης Ζαρλάς: Παναγής Λουκάτος
Γιάννης Μαρμαράς: Διονύσης Θωμάτος
Σεραφείμ: Ανδρέας Βικάτος
Χωροφύλακας – Α΄ Πελάτης: Ηλίας Καρόγλας

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Ιουνίου : 21:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Γενική Είσοδος : 10 ευρώ
Φοιτητικό – παιδικό – ομαδικά : 5 ευρώ

email
Πηγή άρθρου: onair24gr