Γέμισαν… Κέρκυρα οι δρόμοι του Λονδίνου

Το χρώμα και τις εικόνες της Κέρκυρας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι Λονδρέζοι μέσα από εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος Κέρκυρας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το λεωφορείο - πρεσβευτής της Κέρκυρας

Το λεωφορείο – πρεσβευτής της Κέρκυρας.

Ενα κόκκινο διώροφο λεωφορείο, το παραδοσιακό σύμβολο του Λονδίνου, στολισμένο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Κέρκυρα, πέρασε από τον εμπορικό δρόμο Οξφορντ Στριτ, την Πλατεία Πικαντίλι, τη Μαρμάρινη Αψίδα, την Πλατεία Τραφάλγκαρ, το πολυκατάστημα Χάροντς, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το Μουσείο Μαντάμ Τισό, τον Τάμεση και το Κοινοβούλιο. Στις στάσεις που έκανε, εξειδικευμένο προσωπικό διένειμε στον κόσμο διαφημιστικό υλικό και τοπικά προϊόντα της Κέρκυρας.

Σε άλλη εκδήλωση προβολής της Κέρκυρας στον πολυσύχναστο σταθμό της Βικτόρια, προβλήθηκαν οι παραλίες του νησιού μέσα από μια καλλιτεχνική εγκατάσταση με χρήση γήινων υλικών και σύγχρονης τεχνολογίας από τον βραβευμένο νέο καλλιτέχνη Λιουκ Γουίλμσχαρτ.

Στη Βρετανία διεξάγεται και διαδικτυακός διαγωνισμός στο Facebook υπό τον τίτλο «Κέρκυρα, εμπειρία ζωής».

Οι επισκέπτες της σελίδας θα βαθμολογήσουν το καλύτερο βίντεο και την καλύτερη φωτογραφία που θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και ο πρώτος νικητής σε κάθε κατηγορία θα κερδίσει επτά ημέρες πολυτελείς διακοπές στην Κέρκυρα.

Ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, που ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις, υπογράμμισε τη ζωτική σημασία που έχει για την Κέρκυρα η παραδοσιακή αγορά της Βρετανίας, τονίζοντας ότι με την «τουριστική» επίθεση στο Λονδίνο η κερκυραϊκή τουριστική αγορά προσδοκά να προσελκύσει τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής.

Πηγή άρθρου: ethnos.gr