Κάννες: Μια βραδιά αφιερωμένη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Θεοδωρος Αγγελόπουλος

Θεοδωρος Αγγελόπουλος.Πηγή φώτο(pulse.gr)

Η Φοίβη Οικονομοπούλου, σύζυγος του Θόδωρου Αγγελόπουλου, χειροκροτήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στην κατάμεστη αίθουσα «Debussy» στις Κάννες, από σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως οι Νάνι Μορέτι, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Αμπάς Κιαροστάμι.

Η βραδιά οργανώθηκε για να τιμηθούν σκηνοθέτες που, κατά καιρούς, έχουν φιλοξενηθεί και βραβευτεί στο Φεστιβάλ Καννών, και έχουν συμβάλει στον μύθο του. Με οικοδεσπότη τον Ζίλ Ζακόμπ, η βραδιά αφιερώθηκε στον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον Ραούλ Ρουίζ, που έφυγαν φέτος από τη ζωή.

Για την τελετή, όλοι μαζεύτηκαν στην αίθουσα «Debussy», όπου προβλήθηκε το making of του «Chacun son cinema», το οποίο είχε φτιαχτεί όταν το Φεστιβάλ γιόρτασε τα 60 χρόνια του, και είχε καλέσει σημαντικούς σκηνοθέτες, ανάμεσα τους ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Βάλτερ Σάλες, ο Γκάς βάν Σάντ κ.ά., να συμμετέχουν με ένα τρίλεπτο φιλμάκι. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν, βέβαια, ένας από αυτούς. Η ταινία ξεκίνησε με ένα απόσπασμα από παλιότερη συνέντευξή του, όπου είχε ερωτηθεί: «Γιατί κάνετε σινεμά;». «Για μένα, για τους φίλους μου, για να νικήσω τον χρόνο…», είχε απαντήσει ο σημαντικός Έλληνας δημιουργός.

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr