Κεφαλονιά: Το πρόγραμμα για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Ναυμαχία της Ναυπάκτου

H Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας συνδιοργανώνει με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Κεφαλληνίας σειρά εκδηλώσεων επ’ ευκαιρία της επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου (1571). Η ιστορική σημασία της Ναυμαχίας σε επίπεδο παγκόσμιας ιστορίας είναι γνωστή.

Ο Σύνδεσμος Ε.Α. Κεφαλληνίας θέλοντας να αναδείξει το ιστορικό αυτό γεγονός για την Χριστιανοσύνη αλλά και την μετέπειτα ιστορική πορεία της Κεφαλονιάς και της Επτανήσου αλλά και όλου του ελεύθερου γνωστού κόσμου καλεί στον εορτασμό της ημέρας αυτής όλους τους Κεφαλλήνες

Ως πρώτη εκδήλωση εμφανίζεται η επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς της ναυμαχίας, πλείστοι των οποίων έχουν ταφεί στο προαύλιο του ιστορικού Ι. Ν. των Ταξιαρχών Αργοστολίου.

Το πρόγραμμα της επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου 1571 έχει ως εξής:

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 Ι.Ν. Ταξιαρχών

• 10.00 Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση

• 10.30 Ομιλία από έφεδρο αξιωματικό.

• 10.45 Κατάθεση στεφάνων των αρχών και των πολιτικών κομμάτων στο μνημείο εντός του περιβόλου του Ναού.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την ιστορική ανάλυση της Ναυμαχίας και των επιπτώσεων στην ιστορική εξέλιξη της Κεφαλονιάς, την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19.00 στο Θέατρο Κέφαλος στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Καλούνται να παρευρεθούν: Οι πάγιοι αποδέκτες των προγραμμάτων επίσημων εορτών και εκδηλώσεων κατά την συνηθισμένη τάξη και οι πολίτες. Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και τα της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.

Τελετάρχης ορίζεται ο κος Π. Σταθάτος, υπάλληλος της Π.Ε. Κεφαλληνίας, στον οποίο δηλώνονται οι καταθέσεις στεφάνων. Δηλώσεις για καταθέσεις στεφάνων στα τηλέφωνα 2671360530-1 και 2671360507 μέχρι και την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

email