Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου “Ιόνια Χλωρίδα”

'Ιόνια Χλωρίδα"

‘Ιόνια Χλωρίδα”

Η παρουσίαση του βιβλίου ΙΟΝΙΑ ΧΛΩΡΙΔΑ, Από τη συλλογή φυτών του Βοτανικού Κήπου Κεφαλονιάς, έγινε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012. Πλήθος κόσμου συνέρευσε στο Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς ο οποίος πολύ γλαφυρά χαρακτηρίστηκε από την Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου ως «τόπος παραδεισένιος, χαρωπός και τερψικάρδιος».

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε με εξαίρετο τρόπο από τον Παύλο Σάμιο, Ζωγράφο και Καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, και από τη Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου, Μεταφράστρια-Κριτικό, η ομιλία της οποίας κυριολεκτικά γοήτευσε το κοινό με την πρωτότυπη προσέγγισή της.

Η παρουσίαση συνδυάστηκε με έκθεση έργων του Σάμιου εμπνευσμένων από την Ιόνια χλωρίδα, έργων διεισδυτικών όσο και μοναδικών. Με την απλόχερη γενναιοδωρία του, ο Σάμιος προσφέρθηκε να υπογράψει τα αντίτυπα του βιβλίου που διατέθηκαν επιτόπου. Το ίδιο έκανε και η Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου.

Στο τέλος της βραδιάς, που έκλεισε με μια μικρή δεξίωση, οι παρευρισκόμενοι ευφράνθηκαν με οίνους Gentilini, που ευγενώς χορηγήθηκαν στο Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team