Ομιλία του οικονομολόγου κ. Ζαφείρη Τζαννάτου στην Κεφαλονιά

Ζαφείρης Τζαννάτος

Ζαφείρης Τζαννάτος

Σας γνωρίζουμε ότι, υπό την οργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του οικονομολόγου καθηγητή κ. Ζαφείρη Τζαννάτου, στο πνευματικό κέντρο των Κουρκουμελάτων, την Τετάρτη 21/08/2013 και ώρα 20:30, με θέμα:

«Το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας μετά το 2010 και προοπτικές μέχρι το 2020».

Στο τέλος της ομιλίας θα υπάρξει δυνατότητα ερωτήσεων – τοποθετήσεων από τους παρευρισκόμενους.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Καθηγητής κ. Ζαφείρης Τζαννάτος είναι σύμβουλος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής στις χώρες του Αραβικού Κόλπου. Έχει διατελέσει σύμβουλος του Διευθύνοντος Συμβούλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπου εργάστηκε επίσης σε προβλήματα οικονομικής κρίσης και σταθεροποίησης και ήταν επικεφαλής της ομάδας που σχεδίασε το πρόγραμμα επαναπασχόλησης και κοινωνικής προσαρμογής της Νότιας Κορέας, μετά την ασιατική χρηματο-οικονομική κρίση του 1997. Πιο πρόσφατα διέμεινε στον Λίβανο, όπου ήταν ανώτερος σύμβουλος του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, υπεύθυνος για τις 22 Αραβικές χώρες, ενώ προηγουμένως ήταν πρόεδρος και καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.

Στο παρελθόν κατείχε ακαδημαϊκές, ερευνητικές και επίτιμες πανεπιστημιακές θέσεις στην Μεγάλη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων του London School of Economics και του University College του Λονδίνου καθώς και των Πανεπιστημίων του Southampton, Buckingham, Nottingham στην Αγγλία και του St. Andrews στην Σκωτία.

Έχει επισκεφθεί 60 χώρες και έχει συνεργαστεί με κυβερνήσεις αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη, την UNESCO, την UNISEF και την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Δυτικής Ασίας. Την δεκαετία του 1980 ήταν ανταποκριτής για την Ελλάδα της European Industrial Relations Review.

Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν 14 βιβλία και μονογραφίες και 200 άρθρα και εκθέσεις στους τομείς των εργασιακών σχέσεων, οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής και στρατηγικής της ανάπτυξης. Έχει δώσει πάνω από 400 διαλέξεις σε όλες τις ηπείρους και είναι κριτής σε σειρά από επιστημονικά περιοδικά και διεθνείς εκδοτικούς οίκους.

Ο κ. Ζαφείρης Τζαννάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και μετανάστευσε από την Ελλάδα το 1976. Είναι αριστούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταδιδακτορικές σπουδές στο Harvard και στο Kennedy School of Government ως επίσης διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Ο κ. Ζαφείρης Τζαννάτος είναι δημότης Κεφαλληνίας και έχει δώσει τρεις διαλέξεις στο νησί μας. Η πρώτη διάλεξη είχε τίτλο «Παγκόσμια οικονομική κρίση τα προηγούμενα 2.000 χρόνια & τα επόμενα είκοσι» (στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Λειβάθεια 2009). Οι επόμενες δόθηκαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης και στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ