Πανσέληνος στην Άσσο με τον “Μικρό Μάγο”

Πανσέληνος

Πανσέληνος

Ο Σύλλογος «Η Άσσος» σας προσκαλεί σε μια αυγουστιάτικη βραδιά με φεγγάρι, ιστορίες και μουσική, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, ώρα 8.30 μ.μ., σ’ ένα πανέμορφο φυσικό σκηνικό, έξω από την εκκλησία της Παναγίτσας της Πλακούλας, με θέα το φωτισμένο λιμάνι της Άσσου και τις απόκρημνες ακτές της Ερίσου.

Ο Γιώργος Τροντής, μαθηματικός, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του Ηλία Τουμασάτου «Ο μικρός μάγος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αιγιαλός».

Ο Ηλίας Τουμασάτος θα μας πάει μια παραμυθένια βόλτα στο Κάστρο της Άσσου, με αναμνήσεις και ιστορίες από τα παλιά.

Ο Φοίβος Μποζάς θα ντύσει μουσικά με το σαξόφωνό του την αυγουστιάτικη βραδιά.

Σας περιμένουμε! Θα βρείτε την εκκλησία της Παναγίτσας της Πλακούλας περπατώντας πέντε λεπτά στον πλακόστρωτο δρόμο που οδηγεί από την Άσσο στο Κάστρο.

Δυο λόγια για το βιβλίο…

Mikros Magos Cover

Εικοσιέξι μικρές ιστορίες. Μικρές στιγμές, ολότελα αληθινές και ταυτόχρονα ολότελα παραμυθένιες. Η πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο. Μια τηγανιά πατάτες. Ένα μπλε βανάκι που πάει βόλτες. Ένα φυλακισμένο πουλί που το σκάει από το κλουβί του. Ένας μικρός μάγος που κλείνει τα 18. Ένας κήπος με παράξενα λουλούδια. Ένας πιτσιρίκος που ονειρεύεται και τραγουδάει. Μια σκάλα με προορισμό το όνειρο. Μια μεγάλη παραλία. Μια ολομόναχη γιαγιά. Μια χώρα χτισμένη στο Ίντερνετ. Ένας πόλεμος στης ανατολής τα μέρη.

Ένα τραύμα κρυμμένο στον καναπέ. Ένας Άγιος Βασίλης, μόλις σχολάει από τη δουλειά του. Ένα μωράκι που κάνει πρωτοχρονιά σε μια γλάστρα. Ένα μικρό έπος στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά. Μια έκπληξη το βράδυ της Ανάστασης. Μια καρέκλα στο τέρμα του διαδρόμου. Το βλέμμα ενός γιου. Ένας κύριος που φεύγει από τη δουλειά του. Μια βόλτα στο γύρο της Λάσης. Ένα παγκάκι και μια ξώφαλτση μπαλιά. Ένας χαρταετός που πετάει από τα φοιτητικά έδρανα ως την Κεφαλονιά. Η Κεφαλονιά. Αφετηρία, σκηνικό, προορισμός αλλού φανερά κι αλλού κρυμμένη, σε όλες τις ιστορίες. Που κλείνουν μέσα τους στιγμές που δεν τις προλαβαίνεις καμιά φορά όταν τις ζεις, έρχονται όμως, καμιά φορά στα ξαφνικά, στα όνειρα ή τις αναμνήσεις σου και εγκαθίστανται μόνιμα εκεί. Στο σημείο όπου, όσο μεγάλος και να είσαι στα χρόνια, παραμένεις παιδί. Για πάντα…

πανσεληνος στην ασσο_αφισα

Δυο λόγια για τον συγγραφέα…

Ο Ηλίας Τουμασάτος γεννήθηκε το 1974. Μισός από τον Αγκώνα της Θηνιάς και μισός από το Κάστρο της Άσσου. Τελείωσε τη Νομική Σχολή και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το 2000 γύρισε στην Κεφαλονιά και δούλεψε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου. Από το 2009 εργάζεται ως καθηγητής στη δημόσια εκπαίδευση, στο Βαλλιάνειο Λύκειο Κεραμειών. Το 2003 δημοσιεύτηκε η μελέτη του «Ιππηλάσιον – Γκιόστρα» και το 2004 έγραψε τα κείμενα για το λεύκωμα του Κοργιαλενείου Ιδρύματος «Η παλαιά Κεφαλονιά», ενώ συμμετείχε και σε άλλες συλλογικές εκδόσεις και δημοσίευσε μελέτες σε επιστημονικά και φιλολογικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

 

Το 2007 μετέφρασε το βιβλίο του Robert Bittlestone «Οδυσσέας Λυόμενος». Διατηρεί το ιστολόγιο eliaswords.blogspot.gr.

Πλέον, θέλει απλώς να γίνει καλός πατέρας. Ο «μικρός μάγος» είναι ο πρώτος του γιος.