Περιφέρεια: Eπιτυχής έκβαση των εκθέσεων Ουτρέχτης και Βιέννης

Βιέννη

Βιέννη

Οι τουριστικές εκθέσεις VAKANTIEBEURS της Ουτρέχτης (12-17/01) και FERIEN της Βιέννης (14-17/01) εμφάνισαν με τον πλέον περίτρανο τρόπο αφενός την επιτυχή πορεία στις καμπάνιες της Περιφέρειας οι οποίες είχαν προηγηθεί και αφετέρου το κύρος της Περιφέρειας σε επίπεδο μεγάλων τουριστικών  οργανισμών  αλλά και σε επίπεδο κοινού.

Η προσέλευση του κοινού και στις δύο αυτές εκθέσεις για τη Περιφέρεια μας  ήταν αθρόα με αποτέλεσμα να εξαντληθεί το διαφημιστικό υλικό και να μην απομείνουν φυλλάδια για τα γραφεία του Ε.Ο.Τ. όπως συνέβαινε ως τώρα.

Σε επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κου Σπύρου Γαλιατσάτου (κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Ουτρέχτης) μαζί με εκπροσώπους τουριστικών φορέων και τουριστικών επιχειρηματιών από τα Ιόνια Νησιά, με Tour Operators(TUI, Thomas Cook, Sandio Group, Corendon κλπ) διαπιστώθηκε η αύξηση των προ-κρατήσεων αλλά και η αύξηση των αεροπορικών θέσεων που είναι προγραμματισμένες για τα νησιά μας για την ερχόμενη τουριστική περίοδο του 2016.

Το ίδιο συνέβη και στη Βιέννη σε επαφή με Tour Operators και αεροπορικές εταιρείες (TUI, Thomas Cook, Der Touristik, ALLTOURS,Springer, Rhomberg, Austrian Airlines κλπ). Μάλιστα η Product Manager της TUI Κυρία Elizabeth Kamper δήλωσε στον κο Γαλιατσάτο ότι επιθυμεί να ανοίξει πρόγραμμα για τη Λευκάδα ακόμα και από το 2016 εφόσον βρει τον αριθμό των κλινών που απαιτούνται.

Με όλους τους προαναφερθέντες συμφωνήθηκε να δοθεί το Video της Περιφέρειας το οποίο έχει σημειώσει πρωτόγνωρη επιτυχία στο Youtube, προκειμένου να το αναρτήσουν στις πλατφόρμες κρατήσεων τους.

Με τα γραφεία του Ε.Ο.Τ. Ολλανδίας- Βελγίου-Λουξεμβούργου αφενός  και Αυστρίας-Ουγγαρίας αφετέρου, συμφωνήθηκε να γίνουν ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) για δημοσιογράφους και πωλητές τουριστικών πακέτων σε συνεργασία με τους παραπάνω Tour Operator (οι οποίοι επίσης το έχουν αποδεχτεί) καθώς και διάφορες άλλες εκδηλώσεις (events) στις χώρες αυτές.

Επίσης το Video της Περιφέρειας έχει ήδη σταλεί στο GEUS TV της Αυστρίας προκειμένου να προετοιμαστεί η προβολή του από το κρατικό κανάλι ORF της Αυστρίας σε ειδική τουριστική εκπομπή η οποία προβάλλεται Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα με τον τίτλο “BESSERREISEN”., το οποίο επίσης θα προβληθεί και από τα τηλεοπτικά μέσα τηςGlobal Media Creators στην Ολλανδία.

Πραγματοποιήθηκαν στη Βιέννη επαφές με στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας προκειμένου να υπάρξει μια στενή συνεργασία με την Περιφέρεια σε ζητήματα προώθησης θεμάτων Τύπου, Φιλοξενίας Προσωπικοτήτων (εκ μέρους της Περιφέρειας) και άλλων πρόσφορων ενεργειών.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα είναι ότι τα αρνητικά γεγονότα που συμβαίνουν σε γειτονικές μας χώρες δεν είναι και τόσο επωφελή για τη χώρα μας όσο φανταζόμαστε, όσον είναι ωφέλιμα για την Ιβηρική Χερσόνησο και τις νήσους που ανήκουν στις χώρες της. Όλες οι ενδείξεις κατατείνουν στο ότι το 2016 θα είναι πραγματικά χρονιά των Ιονίων Νήσων αλλά με την προϋπόθεση ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα βελτιώσουμε τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες μας, προκειμένου η θετική εμπειρία των επισκεπτών – τουριστών της Περιφέρειας μας να είναι όσο γίνεται περισσότερο θετική.

Φωτογραφίες λεζάντα

Βιέννη: Ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, η κ. Αθηνά Μπαμπάκου, προϊστάμενη του γραφείου Ε.Ο.Τ. της Βιέννης και ο τουριστικός πράκτορας κος Αντώνης Δάφνης ανάμεσα σε στελέχη της Austrian Airlines.

Βιέννη: Ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, η κ. Αθηνά Μπαμπάκου, προϊστάμενη του γραφείου Ε.Ο.Τ. της Βιέννης και ο τουριστικός πράκτορας κος Αντώνης Δάφνης ανάμεσα σε στελέχη της Austrian Airlines.

Ουτρέχτη: ο κος Παναγιώτης Σκληρός (π. Δήμαρχος Λευκάδος και ξενοδόχος), ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κος Σπύρος Γαλιατσάτος και ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης κος Γεράσιμος Τιμοθεάτος

Ουτρέχτη: ο κος Παναγιώτης Σκληρός (π. Δήμαρχος Λευκάδος και ξενοδόχος), ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κος Σπύρος Γαλιατσάτος και ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης κος Γεράσιμος Τιμοθεάτος

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ