Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή

Θερινό Πρόγραμμα Κοινωφελούς Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή

Θερινό Πρόγραμμα Κοινωφελούς Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή» με χαρά ανακοινώνει το αναλυτικό θερινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2012, το οποίο έχει σημείο αναφοράς και έμπνευσης τη ζωή και το έργο του κεφαλονίτη μουσουργού Διονυσίου Λαυράγκα και παράλληλα, την ενίσχυση της ιστορικής Φιλαρμονικής Κεφαλονιάς.

Για την υποστήριξη της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλονιάς διοργανώνεται στις 26 Ιουλίου, από το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ο “Κέφαλος”, συναυλία από τρείς νέους καλλιτέχνες, απόφοιτους της σχολής Juiliard της Νέας Υόρκης: τον Βασίλη Βαρβαρέσο στο πιάνο, τον Αλέξανδρο Regi Papa στο βιολί και, τον Κωνσταντίνο Βαλλιανάτο στο πιάνο. Και οι τρείς καλλιτέχνες έχουν σπουδάσει με υποτροφίες “Γ&Μ Βεργωτή” και προσφέρουν την είσοδο της συναυλίας υπέρ της Φιλαρμονικής. Τη βραδιά θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Μουσικοκριτικών Ελλάδος, κ. Κυριάκος Λουκάκος.

Για την προβολή του έργου του Διονυσίου Λαυράγκα οργανώνονται τέσσερις εκδηλώσεις στις 28.7, στις 29.7 και 31.7, καθώς και στις 2.8, με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο μαέστρος Β. Φιδετζής, η σοπράνο Celia Costea, ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός, o πιανίστας Δημήτρης Γιάκας, ο Παναγής Μπαρμπάτης με ληξουριώτικη χορωδία, ο πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος και η τραγουδίστρια Jazz Αλεξάνδρα Πασχάλη με τρίο μουσικών.

Η διάσημη σοπράνο Marina Krilovici, καλλιτεχνική διευθύντρια των εκδηλώσεων, θα διδάξει αφιλοκερδώς φωνητική στη Φιλαρμονική σε όλους, όσοι αγαπάνε τη μουσική, ενώ ο πιανίστας Β. Βαρβαρέσος, θα διδάξει πιάνο.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις στις 26.7 και 31.7, καθώς και στις 2.8 θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Θα χαρούμε να σας υποδεχθούμε σε αυτό το μουσικό καλοκαίρι

Περαιτέρω πληροφορίες: Ίδρυμα Γ&Μ Βεργωτή, Κουρκουμελάτα, τηλ: 26710- 42255

Open publication – Free publishing
email