Πώς γεννιούνται τα (παιδικά) βιβλία; – Το μαθαίνουμε την Κυριακή

Βιβλιοπωλείο ΚΥΒΟΣ

Βιβλιοπωλείο ΚΥΒΟΣ

Αν θέλουμε απαντήσεις, συναντάμε τη σκιτσογράφο και εικονογράφο παιδικών βιβλίων Ναταλία Καπατσούλια.

Βλέπουμε προσχέδια και πρωτότυπες ζωγραφιές αγαπημένων βιβλίων και γινόμαστε εικονογράφοι ζωγραφίζοντας τα λόγια αγαπημένων συγγραφέων.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί στον πρώτο όροφο του βιβλιοπωλείου Κύβος στη Λ. Βεργωτή 13, στο Αργοστόλι.

Η Ναταλία Καπατσούλια είναι μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες σκιτσογράφους και έχει εικονογραφήσει 200 και πλέον βιβλία. Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και σκίτσο, εικονογράφηση και γελοιογραφία στο Εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη.

Συνεργάστηκε με τα παιδικά περιοδικά “Το Ρόδι” και “Τα Σαΐνια” και με πολλούς εκδοτικούς οίκους για την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων: “Ένα συννεφάκι διαδηλώνει”, “Η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο”, “Α,β,γ…ω, αλφαβητάριο τρελό”, “Ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης”, “Η Πουπού και η Καρλόττα”, “Από που πάνε στην οδό Δεληγιάννη;”, “Ο τράγος και τα επτά λυκάκια”. Σήμερα ζει στην Κεφαλονιά και εικονογραφεί με αγάπη και μεράκι παιδικά βιβλία. Έχει προταθεί δύο φορές για το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης (Ευγένιος Τριβιζάς, “Οι χελώνες του βαρώνου”, Κατερίνα Αναγνώστου, “Η πάπια που ήθελε να γίνει μαμά”) και μία φορά για το Βραβείο του περιοδικού “Διαβάζω” (Φραντζέσκα Αλεξοπούλου – Πετράκη, “Θέλω να γίνω ήρωας”)

Afisa Περισσότερες πληροφορίες για την εικονογράφο θα βρείτε στο site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου: http://www.biblionet.gr/author/3365/Ναταλία_Καπατσούλια

email