Συμμετοχή της Π.Ι.Ν στη 28η διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή της Π.Ι.Ν στη 28η διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή της Π.Ι.Ν στη 28η διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

Άνοιξε την Πέμπτη τις πύλες της η 28η διεθνής τουριστική έκθεση Philοxenia στη Θεσσαλονίκη, μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της ανατολικής Μεσογείου.

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Χρήστος Σκούρτης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Λευκάδας Θόδωρος Βερύκιος.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και είχε σύντομη συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Σκούρτη και το Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της αποστολής του Δήμου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βραβεύτηκε για τη συμμετοχή στην 28η διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia. Το βραβείο παρέδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαφτσάρης, στον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Σκούρτη, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της εκθέσεως..

Στο πλαίσιο της έκθεσης μιλώντας σε Μ.Μ.Ε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης τόνισε μεταξύ των άλλων:

«Για μια ακόμα φορά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για συνεχή παρουσία στη βόρειο Ελλάδα αλλά και γενικότερα για την προσέλκυση τουριστών από τη Βαλκανική ζώνη και τη Μεσόγειο.

Έχει αποδειχθεί ότι οι βορειοελλαδίτες αγαπούν τα Ιόνια νησιά αλλά σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση ασκεί πιέσεις στις μετακινήσεις, κυρίως τις οδικές, οφείλουμε με την παρουσία μας σε όλα τα forα να αναθερμαίνουμε και να ανανεώνουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τον τουριστικό μας προορισμό.

Ο εσωτερικός τουρισμός την περίοδο που μας πέρασε κατέγραψε μια αισθητή κάμψη και στο πλαίσιο αυτό η παρουσία μας στην έκθεση, με στοχευμένες δράσεις ήταν επιβεβλημένη.

Η Υπουργός Τουρισμού η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το περίπτερο μας και είχα την ευκαιρία μαζί με το Δήμαρχο της Κέρκυρας κύριο Γιάννη Τρεπεκλή, να συζητήσουμε μαζί της και να τις θέσουμε υπόψη της, ζητήματα που αφορούν το μελλοντικό μας σχεδιασμό για την τουριστική προβολή των νησιών μας και γενικότερα του τουριστικού μας προορισμού.

Η τουριστική αγορά της βορείου Ελλάδος και της Βαλκανικής τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει μια δυναμική και τα Ιόνια νησιά ευελπιστούν αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα να κερδίσουν ένα μεγάλο μέρος από αυτή την πίτα.

Η προσπάθεια για τη προβολή των νησιών μας εν όψει της επόμενης τουριστικής περιόδου είναι συνεχής, στοχευμένη και εντάσσεται στο πλαίσιο συγκεκριμένης στρατηγικής. Προσδοκούμε να έχουμε στο άμεσο μέλλον τα ανάλογα αποτελέσματα».

email