Συνεχίζεται η έκθεση γλυπτικής των Γερολυμάτου και Ρηγανά στο “Περί Τεχνών” της Πάτρας

Συνεχίζεται η έκθεση γλυπτικής των Γερολυμάτου και Ρηγανά

Συνεχίζεται η έκθεση γλυπτικής των Γερολυμάτου και Ρηγανά στο “Περί Τεχνών” της Πάτρας

Συνεχίζεται στον πολυχώρο τέχνης «Περί Τεχνών» στην οδό Κανακάρη 65 και Αράτου στην Πάτρα, η έκθεση γλυπτικής των Διονύση Γερολυμάτου και Χρήστου Ρηγανά έως και τις 22 Νοεμβρίου 2012.

Ο γνωστός και καταξιωμένος γλύπτης Διονύσης Γερολυμάτος που έχει καταγωγή από την Κεφαλονιά, σημειώνει με αφορμή την συγκεκριμένη έκθεση. «Οι διαδρομές ανάμεικτες από Γνώση και Αίσθηση, όσο αδιόρατες κι αν είναι, συνθέτουν το παράξενο Τοπίο της Δημιουργίας. Έτσι δυο γλύπτες, γνώριμοι από πολύ παλιά, διαμορφώνουν τη προσωπική τους γραφή σε μια προσπάθεια, να “κάνουν” φανερή την ομορφιά, μέσα από τα ερεθίσματα της καθημερινότητας ή τις επιδράσεις του νοητικού τους χώρου.

Ίσως αυτό να είναι το σημείο όπου συναντώνται Παράδοση και Νεωτερικότητα».

Η έκθεση περιλαμβάνει διαφόρων διαστάσεων εικαστικές (γλυπτικές) συνθέσεις σε μάρμαρο και χαλκό, οι οποίες τονίζουν την αδιάλειπτη πορεία της γλυπτικής στον τόπο μας.

Από το παρελθόν και τη μυθοπλασία του λαού μας έως τις καινούργιες προοπτικές, η Γλυπτική συμβάλλει στον αγώνα για κάτι καλύτερο.

Ιδιαίτερα τώρα στα δίσεκτα χρόνια που περνά η κοινωνία μας, η επικοινωνία μαζί της κρίνεται απαραίτητη.

Οι ώρες λειτουργίες της έκθεσης είναι: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-14:00 & 18:00-21:00 και Τετάρτη, Σάββατο 10:00-14:00.

Την Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

email
Πηγή άρθρου: thebest.gr