Τορόντο: “Pilaros Taste Of the Danforth” το τριήμερο φεστιβάλ ελληνικής γεύσης

Pilaros Taste Of the Danforth

Pilaros Taste Of the Danforth.

Ολοκληρώθηκε στο Τορόντο το τριήμερο φεστιβάλ Ελληνικής Γεύσης Pilaros Taste Of the Danforth, στην “ελληνοκρατούμενη” λεωφόρο Ντάνφορθ της καναδικής μητρόπολης, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου, που πήγε στην ελληνική γειτονιά για να δοκιμάσει τις παραδοσιακές γεύσεις, τους χορούς και τη μουσική των Ελλήνων.

Το φεστιβάλ χορηγείται από την εταιρεία εισαγωγής ελληνικών προϊόντων Πύλαρος.

Κατά την εναρκτήρια βραδιά, την Παρασκευή, έκανε την εμφάνισή του ο δήμαρχος του Τορόντο Ρόμπ Φόρντ, ο οποίος μίλησε ενθουσιωδώς για το φεστιβάλ της Ελληνικής Γεύσης που αναδεικνύει την ελληνική κουλτούρα στην καρδιά της πόλης.

Επίσης, παρόντες ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Δημήτρης Αζεμόπουλος και άλλοι παράγοντες της ομογένειας του Τορόντο.

Φέτος, ο καιρός ήταν βροχερός, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες να βρεθούν στη λεωφόρο Ντάνφορθ για να φάνε και να χορέψουν αλά ελληνικά, για τρεις ημέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο άστατος καιρός μείωσε κάπως τη συμμετοχή των επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εμπόρων της Ντάνφορθ, το 2010, το Φεστιβάλ Ελληνικής Γεύσης προκαλεί μια οικονομική δραστηριότητα της τάξης των 32 εκατομμυρίων δολαρίων για την ευρύτερη περιοχή.

email
Πηγή άρθρου: kerdos.gr