Εκδήλωση Μνήμης Πεσόντων Μεραρχίας Aqui

Εκδήλωση Μνήμης Πεσόντων Μεραρχίας Aqui

Εκδήλωση Μνήμης Πεσόντων Μεραρχίας Aqui

Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος η Ιταλική Κυβέρνηση, δια του Ακολούθου Άμυνας της Ιταλικής Πρεσβείας Σμήναρχου Antonio Albanese, σε συνεργασία με την Πρόξενο της Ιταλίας στην Κεφαλονιά κ.Gratsiella Mickelleti, οργάνωσαν την Τελετή Μνήμης των Πεσόντων της Μεραρχίας Aqui στην Κεφαλονιά.

Τον Ιταλό Αξιωματούχο υποδέχθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης και ο Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος.

Τον κ.Σμήναρχο , ο οποίος προσέφερε Βιβλίο της Ιταλικής Αεροπορίας στον κ.Παρίση, συνόδευαν : η κ.Mickelleti, η Πρόεδρος του Συλλόγου Mediterraneo κ.Aura Muscettola και η Εκπρόσωπος του Συλλόγου Cefalonia for Ever κ.Milena Markoutza Messari.

Ακολούθησε συζήτηση με θέμα την περαιτέρω σύσφιξη των άριστων σχέσεων της Ιταλίας με την Κεφαλονιά και κατόπιν αυτού ο κ. Κεκάτος συνόδευσε  τους ξένους Επίσημους για κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Εθνικής Αντίστασης, εν συνεχεία στο Μνημείο των Ιταλών Πεσόντων και τέλος στο σημείο «Λάκκος των Ιταλών».

Την Α/Περιφέρεια εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος κ.Κατερίνα Βαγγελάτου, ενώ την Εκδήλωση, που επευλόγησε ο Πατέρας Simonel Boanchish, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αστυνομικός Διευθυντής κ.Γιάννης Αγγελόπουλος, η Υπολιμενάρχης κ.Μαρία Κολοβού και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ.Κώστας Γρηγορόπουλος.

Επίσης διαβάστηκαν οι Χαιρετισμοί  του κ.Παρίση, του Α/Περιφερειάρχη κ.Παναγή Δρακουλόγκωνα και της Προέδρου της Διεθνούς Aqui Division κ.Graziella Bettini.

Τέλος, την επομένη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, υπήρξε Σύσκεψη  Εργασίας με τη Διπλωματική Ακόλουθο της Ιταλικής Πρεσβείας κ.Stefania Bortot.

email