«Απήγαγαν και σκότωσαν 15χρονη για τα σεξ πάρτι του Βατικανού»

Βατικανό

Βατικανό

Όταν στο βιβλίο του «An Exorcist Tells His Story» έγραφε για σεξουαλικά σκάνδαλα, παιδοφιλία, άσκηση βίας, δολοφονίες και άλλα σκάνδαλα «στα ιερά δωμάτια του Βατικανού», ο αρχιεξορκιστής πατέρας Γκαμπριέλε Αμορθ είχε γίνει αποδέκτης σκληρής κριτικής.

Θύμα αυτών των απάνθρωπων πράξεων φέρεται να έχει πέσει και η Εμμανουέλλα Ορλάντι της οποίας η μυστηριώδης υπόθεση ακόμα να διαλευκανθεί. Όταν το 1983 και σε ηλικία μόλις 15 ετών εξαφανίστηκε προκάλεσε σειρά θεωριών με πιο ισχυρή την υπόθεση στελέχη της καθολικής εκκλησίας να απήγαγαν, βίασαν και στην πορεία σκότωσαν την μικρή για να τιμωρήσουν τον πατέρα της που ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Βατικανού και φέρεται να είχε εντοπίσει βρώμικες συναλλαγές της εκκλησίας με τη μαφία κι όχι μόνο.

Αυτή την εκδοχή φαίνεται να υποστηρίζει και ο αρχιεξορκιστής Αμορθ που με δηλώσεις του στην ιταλική Stampa κάνει λόγο για «έγκλημα με σεξουαλικά κίνητρα». Στο παζλ έρχεται να προστεθεί και ο εντοπισμός ξένων οστών στον τάφο του αρχηγού της μαφιόζικης συμμορίας «Μαλιάνα» Ενρίκο Ντε Πέντις, που στεγάζεται στην εκκλησία Sant’Apollinare, όπου αυτόπτες μάρτυρες είδαν για τελευταία φορά την Εμμανουέλλα, ενισχύοντας έτσι την υπόθεση οι δολοφόνοι της να έκρυψαν τη σωρό της στον τάφο του Ντε Πέντις.

«Όπως είπε και ο πάτερ Σιμεόνε Ντούκα, αρχειονόμος του Βατικανού, οργανώνονταν σεξουαλικές γιορτές τις οποίες προμήθευε με κορίτσια ένας φύλακας της Αγίας Εδρας. Πιστεύω ότι η Εμμανουέλλα έπεσε θύμα αυτών των ανθρώπων κι έπειτα δολοφονήθηκε και κρύφτηκε η σωρός της», είπε ο πατέρας ο οποίος συμπλήρωσε ότι στον κύκλο των ανθρώπων αυτών ανήκαν και «διπλωμάτες μιας ξένης πρεσβείας που ήταν κοντά στην Αγία Εδρα».

Ο πατέρας Αμορθ μάλιστα, ο οποίος έχει κάνει μέχρι σήμερα 70.000 εξορκισμούς, στο τελευταίο του βιβλίο «Ο τελευταίος εξορκιστής», μεταφέρει στοιχεία που περιείχε ανώνυμη επιστολή που έλαβε η μητέρα της Εμμανουέλλα και έγραφε ότι η μικρή έπεσε σε παγίδα.

Την ίδια ώρα ο Monsignor Πιέτρο Βεργκάρι που είχε κληθεί να καταθέσει το 2009 για την υπόθεση της ταφής του μαφιόζου κι είχε διατελέσει εφημέριος της εκκλησίας τη δεκαετία του 1980, εξακολουθεί να δηλώνει «ήρεμος» και ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, ωστόσο σύντομα θα ξανακληθεί να καταθέσει.

Όπως θυμάται πάντως ο αδερφός του θύματος Πιέτρο Ορλάντι, η διευθύντρια του ωδείου που φοιτούσε η Εμμανουέλλα έλεγε στα κορίτσια να προσέχουν πολύ τον Βεργκάρι και να μένουν μακριά του ενώ τις προσκαλούσε να μην πηγαίνουν να ψάλλουν στην εκκλησία του αλλά να προτιμούν άλλες. «Αν κάποιος της έλεγε να τον ακολουθήσει στην εκκλησία Sant’Apollinare δε θα υποψιαζόταν τίποτα και θα πήγαινε. Αλλωστε ένας ιερός χώρος δε θα έπρεπε να τρομάζει κανένα. Ενώ το ότι ο Βεργκάρι είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Ντε Πέντις είναι δυστυχώς γνωστό», συμπλήρωσε ο Ορλάντι για τον ιερέα του οποίου η ενοχή διερευνάται από τις αρχές μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr