Aνακοινώσεις για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλονιάς

Αλέξανδρος Παρίσης

Αλέξανδρος Παρίσης

Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος και εκφράζω την θλίψη μου για την κοίμηση του αγαπημένου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και προσωπικού μου φίλου κυρού Γεράσιμου.

Δυστυχώς η πρόσφατη μεγάλη χαρά του Κεφαλονίτικου λαού για την εκλογή του στον Μητροπολιτικό θρόνο, μετατρέπεται σήμερα σε θρήνο και ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια για να μετριάσουν την οδύνη.

Υπήρξε ένας Άγιος άνθρωπος, ένας ταπεινός εργάτης της Εκκλησίας, ένας φιλάνθρωπος που έβαζε πάνω από όλα την αγάπη του για τον Θεό, την ιεροσύνη και τον συνάνθρωπό του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς

Αλέξανδρος Παρίσης

Δρακουλόγκωνας Παναγής

Δρακουλόγκωνας Παναγής

H Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, με συγκίνηση εκφράζει τη βαθειά της θλίψη για την κοίμηση του αγαπητού μας, Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου.

Η μέγιστη αγάπη των συμπολιτών του που, τον περιέβαλε ως απότοκη συνέπεια του πνευματικού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού του έργου, μετατρέπεται σε βαθειά οδύνη. Υπήρξε ταπεινός, φιλάνθρωπος, άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας και αυτή του η εικόνα, θα παραμένει για πάντα στην καρδιά και την σκέψη του ποιμνίου του.

Εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, στην πνευματική του οικογένεια και τους οικείους του.

Η σημαία στο Διοικητήριο και στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, θα κυματίζει μεσίστια, τις 22, 23 και 24 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Την 24ην Ιουνίου, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας και της ταφής του, θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της.

O Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Αντιπεριφερειάρχης των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, θα συμμετάσχουν στην εξόδιο ακολουθία, μαζί με τους άλλους εκπροσώπους, της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.

Αντί στεφάνων, θα καταθέσουν ποσό υπέρ του Φιλόπτωχου Ταμείου, της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΥ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη

Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη

Το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο αφού συνήλθε εκτάκτως στο Γραφείο του σήμερα Δευτέρα  22 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00μ.μ., υπό την Προεδρεία του Αντιπροέδρου του κ. Παναγιώτη Μπαζίγου, παρόντων του Γενικού Γραμματέως κ. Γ.Ν. Μοσχοπούλου, του ταμία κ. Ι. Κεκάτου και  όλων των Μελών αυτού, κ. Γ. Μπάλλα, κ. Β. Ζησιμάτο και κ. Α. Κονιδάρη, παρουσία της Γραμματέως αυτού κ. Κ. Αντωνέλου, παρόντος επίσης και του επίτιμου Γραμματέως κ. Γ. Ι. Σταματάτου, με την αναγγελία της θλιβερής είδησης, της εις Κύριον μεταστάσεως, του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας, του Κεφαλλήνος κυρού ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΦΩΚΑ, και Προέδρου του Κοργιαλενείου Ιδρύματος, αφού άκουσαν όλοι με συγκίνηση τον Αντιπρόεδρο αυτού, ο οποίος εξήρε την αυθεντική μορφή αγιοσύνης, τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη που χαρακτήριζε όλη την πορεία της ζωής του,. απεφάσισε ομοφώνως τα εξής:

Ετήρησεν ενός λεπτού σιγήν εις την μνήμην του, δεηθέν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού, ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται.

Υπέστειλε την Σημαία του κτηρίου της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης, η οποία θα παραμείνει μεσίστια επί 3/ήμερον.

Θα παραστεί, σήμερα, σύσσωμο κατά την άφιξη της Σορού του από την Αθήνα στο νησί μας, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου, όπου θα εκτεθεί σε Λαϊκό Προσκύνημα και θα παραστεί επίσης στην εξόδιο Ακολουθία την Τετάρτη στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου.

Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια αυτού προς τους οικείους του.

Επίσης

Μετά την αναγγελία της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας, του Κεφαλλήνος, κυρού Γεράσιμου και Προέδρου του Κοργιαλενείου Ιδρύματος, σας ενημερώνουμε ότι οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας του προγράμματος Future Library 2015 που είχαν προγραμματιστεί για αύριο 23/6 και την Πέμπτη 25/6 αναβάλλονται.

Θα ανακοινωθούν προσεχώς οι νέες ημερομηνίες πραγματοποίησης τους.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΔΣ

Παν.  Μπαζίγος

τεως Δ/ντης Παθ. Κλιν. Γ.Ν.Ν.Κ.

Συμμετοχή του Δήμου στην αιφνίδια απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη μας κύρου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ.
Κύριοι Σύμβουλοι,

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Σήμερα, 22/6/2015 όλως απρόσμενα, εκοιμήθη ο Μακαριστός Μητροπολίτης μας κύρος ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ.

Ο Κεφαλλονίτικος λαός συντετριμμένος για την μεγάλη απώλεια του πατέρα Γερασίμου γιατί στις καρδιές και στην μνήμη όλων των Κεφαλλονιτών ήταν και θα είναι « ο πατέρας μας » , θρηνεί για τον άδικο και απρόσμενο χαμό του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλλονιάς πενθεί. Αυτές τις στιγμές του μεγάλου πένθους για το νησί μας το Δημοτικό Συμβούλιο συνέρχεται προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον Μακαριστό Ιεράρχη και Ποιμενάρχη μας κύρο Γεράσιμο .

Η Δημοτική Αρχή, ως ελάχιστο φόρο τιμής προτείνει :

1. Να κηρύξει σε τριήμερο πένθος τον δήμο (22/06/2015 – 24/06/2015).

2. Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στο Δημοτικό Μέγαρο και σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου.

3. Να παραστεί και να συμμετάσχει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία καθώς και στην υποδοχή του σκηνώματός του, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας Αργοστολίου στις 6.30 μ.μ σήμερα 22/6/2015

4. Την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας (24/06/2015) να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων.

5. Να παιανίσει η Φιλαρμονική της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κατά τη διάρκεια της εξόδιου πομπής.

6. Να κατατεθεί ποσό πεντακοσίων ευρώ εις μνήμη του ποιμενάρχη μας στον Ορφανοτροφείο Αργοστολίου ‘Ο Σωτήρ’.

7. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς

Αλέξανδρος Παρίσης

Μεγάλη απώλεια για την Κεφαλονιά

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Με οδύνη πληροφορήθηκα ότι η Εκκλησία μας απώλεσε τον Ποιμενάρχη της, ένα πνευματικό άνθρωπο μεγάλης κοινωνικής και θρησκευτικής προσφοράς.

Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη. Ενέπνευσε ως πνευματικός ηγέτης και μας κινητοποίησε μέσα από την κοινωνική προσφορά που ο ίδιος απλόχερα προσέφερε. Στήριξε ενεργά τα ιδρύματα αρωγής για τους νέους και τους γέροντες, για κάθε αναξιοπαθούντα.

Αγάπησε την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες. Αγαπήθηκε και τιμήθηκε από την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες. Ιδεολογικά και συνειδητά αλληλέγγυος, ο μακαριστός Ιεράρχης μας, θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές μας ως φωτεινό παράδειγμα της Εκκλησίας της Κεφαλονιάς και της Ελλάδας ολόκληρης.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ανακοίνωση Αλέκου Καλαφάτη

Αλέκος Καλαφάτης

Αλέκος Καλαφάτης

Είχα την τύχη και την τιμή να τον υποδεχτώ, ως δήμαρχος Αργοστολίου, όταν για πρώτη φορά αφίχθη στο νησί μας, ως Μητροπολίτης. Αντιμετώπισε με θετικό τρόπο την εκρηκτική κατάσταση στα εκκλησιαστικά ζητήματα που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στην Κεφαλονιά. Για πολλά χρόνια επίσης συνεργαστήκαμε προς επίλυση πολλών κοινωνικών θεμάτων του νησιού μας.

Το κενό που αφήνει στη Μητρόπολή μας εύχομαι να αναπληρωθεί επάξια.

Αλέκος Καλαφάτης

Ειρήνη Στεφάτου

Ειρήνη Στεφάτου

Η Πρόεδρος και τα μέλη του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού Σωματείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Λυσίππη», Παραρτήματος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» της AHEPA, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον πρόωρο και άδικο χαμό του Δεσπότη μας, Γερασίμου Φωκά.

Η ανιδιοτέλεια και η ανθρωπιά του ήταν και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσους τον γνωρίζαμε και διακρίναμε καθημερινά το μεγαλείο της ψυχής του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ειρήνη Στεφάτου,

Πρόεδρος «Λυσίππης»

Συλλυπητήριο μήνυμα

Δημοτικοί Υπάλληλοι

Δημοτικοί Υπάλληλοι

Ο σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων Κεφαλονιάς & Ιθάκης σε έκτακτη συνεδρίαση του για τον αδόκητο Θάνατο του Μητροπολίτη Κεφαλονιά κυρού Γερασίμου εκφράζει την βαθιά οδύνη και θλίψη.

Ο αείμνηστος ιεράρχης μας υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας από τα νεανικά του χρόνια μέχρι σήμερα. Τον Μακαριστό Μητροπολίτη τον διέκρινε το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο το έντονο και διαρκές ενδιαφέρον του για το ποίμνιό του και την περιοχή.

Η σημαντική Θεολογική του κατάρτιση και η μεγαλοψυχία του, θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη.

Ως πνευματικός πατέρας, θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Η μνήμη του θα είναι αιώνια και χαραγμένη στις ψυχές όλων μας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Ιωάννης Μικελάτος 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταματούλα Τσιμάρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ της ΚΕΔΗΚΕ

Συνεδρίαση του νέου Δ.Σ της ΚΕΔΗΚΕ

Η ξαφνική απώλεια του Σεβαστού Μητροπολίτη μας κυρού Γεράσιμου συγκλονίζει τους Κεφαλονίτες ανά τον κόσμο.

Ένας φωτισμένος Ιεράρχης πνευματικός, πολυσέβαστος  που με το έργο του αγκάλιαζε όλη την κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν λόγια που να αποτυπώνουν την βαριά μας θλίψη, όμως γνωρίζουμε ότι στις καρδιές όλων ήταν και θα παραμείνει ο «δικός μας παπάς», «ο Παπά- Γεράσιμος» το σεμνό τέκνο της τοπικής μας κοινωνίας που ακούραστα και με μεγάλη αφοσίωση από  νεαρή ηλικία τάχθηκε στην Εκκλησία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλλονιάς συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος για το Νησί μας, ομόφωνα αποφάσισε την τριήμερη αναστολή όλων των προγραμματισμένων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. σε όλες τις τιμητικές εκδηλώσεις έτσι όπως έχει εκδοθεί το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως, επίσης αποφάσισε την Τετάρτη 24 Ιουνίου ημέρα της εξοδίου Ακολουθίας όλες οι Αθλητικές και Πολιτιστικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας να παραμείνουν κλειστές και  εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε.

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ«Ο ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»

Άγιος Γεράσιμος

Άγιος Γεράσιμος

Άφωνους στην κυριολεξία μας άφησε το τραγικό άγγελμα της αιφνίδιας εκδημίας του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη κυρού Γερασίμου, πριν προλάβουμε να χαρούμε την ενθρόνιση  του στην Κεφαλονιά.

Ο μακαριστός υπήρξε πολύ αγαπητός σε όλο το διάστημα της ζωής του, ήταν ο παπάς του κάθε Κεφαλλονίτη, ο άνθρωπος που έκανε πράξη τη Χριστιανική διδαχή.

Με το έργο του αγκάλιαζε όλη την κοινωνία.  Ήταν ο άνθρωπος της αγάπης και της προσφοράς.

Σίγουρα το κενό που αφήνει, τόσο στην εκκλησία, όσο και στην κοινωνία, είναι δυσαναπλήρωτο.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του και σε ολόκληρη την Μητρόπολη.

Εκ μέρους του Συλλόγου μας στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί η Πρόεδρος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                Η Γραμματέας

Τζόγια Καππάτου                                         Αρίστη Ιγγλέση 

Ν.Ο.Α.

Ν.Ο.Α.

Δυστυχώς, η χαρά μας για την ενθρόνιση του νέου μας Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου Φωκά, δε κράτησε πολύ.

Ο Άξιος και Ταπεινός Παπά Γεράσιμος ,εκοιμήθη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των άλλων Αγίων Πατέρων μας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι το πνεύμα του είναι πάντα κοντά μας, πάντα θα μας καθοδηγεί στο δρόμο του Θεού, της αγάπης και της πίστης.

Είναι λυπηρό που άφησε το πνευματικό του και θρησκευτικό του έργο ανεκπλήρωτο, είναι λυπηρό που χάσαμε την ελπίδα μας.

Από τα βάθη της καρδιάς μας του ευχόμαστε Καλό Ταξίδι και τον παρακαλούμε να συνεχίσει να μας βοηθάει.

Σεβασμιότατε Γεράσιμε Φωκά , δε θα δε ξεχάσουμε ποτέ!

Από το Δ.Σ. του Ν.Ο.ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

email