Άνοιξε πάλι ο Άγιος στην Πολυκλινική

Άνοιξε πάλι ο Άγιος στην Πολυκλινική

Άνοιξε πάλι ο Άγιος στην Πολυκλινική

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών τίμησε την μνήμη του οσίου πατρός Γερασίμου, προστάτη της νήσου μας. Την παραμονή της μεγάλης γιορτής 19 Οκτωβρίου μέλη του Δ.Σ. παρευρέθησαν στο Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στα Ιλίσια, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου επισκόπου Διαυλείας κ. κ. Γαβριήλ.

Στο κήρυγμά του ο σεβαστός επίσκοπος μίλησε με συγκίνηση για τον βίο του Αγίου μας, ενώ χαιρέτησε το ιστορικό σωματείο των Κεφαλλήνων της Αθήνας. Μετά το τέλος του εσπερινού, με ιδιαίτερη χαρά ο εφημέριος π. Γεώργιος Καλαντζής ξενάγησε τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας στους σύγχρονους χώρους του κατηχητικού του Αγίου Γερασίμου Ζωγράφου, στην πλούσια βιβλιοθήκη, ενώ στο τέλος η χορωδία του κατηχητικού έψαλε τον απολυτίκιο του Αγίου μας προς τιμήν των Κεφαλλήνων της Αθήνας.

Την Αδελφότητα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Τάσος Βαλλιανάτος και ο Α αντιπρόεδρος κ. Γερουλάνος. Ανήμερα της μεγάλης εορτής του Αγίου Γερασίμου, σύσσωμο το Δ.Σ. της Αδελφότητας, καθώς και πολλά μέλη του συλλόγου παρευρέθησαν στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Γερασίμου στη Πολυκλινική Αθηνών (στο κέντρο της Ομόνοιας) με την καθιερωμένη αρτοκλασία. Το εκκλησάκι, όπως και η ιστορική πολυκλινική είχαν κατασκευαστεί από την οικογένεια των Αλιβιζάτων.

Παρόντες οι πρώην Βουλευτής και Νομάρχης
Μάλιστα, οι εορταστικές εκδηλώσεις συνδυάστηκαν με τη πρωτοβουλία της Αδελφότητας να ξανανοίξει το μικρό εκκλησάκι, αφού το τελευταίο διάστημα η Πολυκλινική δεν λειτουργεί και το εκκλησάκι, σύμβολο πίστης των Κεφαλλήνων της Αθήνας, που λειτουργούσε ο γέροντας Πορφύριος παρέμενε ερμητικά κλειστό. Στη θεία λειτουργία παρέστησαν σύσσωμο το Δ.Σ. της Αδελφότητας, ο πρώην Βουλευτής του νομού μας, Παναγής Μπενετάτος, ο πρώην Νομάρχης, Διονύσης Λευκαδίτης, το μέλος του Δ.Σ.Α., Μπάμπης Αναλυτής, ο Πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών τεχνών, Σπύρος Αμούργης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Αλιβιζάτος, ο Διοικητής της Πολυκλινικής, Παντελής Αμούργης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Βαγγέλης Φιοραβάντες, ο συμπατριώτης μας ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος, ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος, Νίκος Γιαννόπουλος και πλήθος κόσμου, μέλη και μη της Αδελφότητας της Αθήνας.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, τα γραφεία του συλλόγου μας άνοιξαν και προσφέρθηκε καφές και άρτος! Μας γεμίζει χαρά και θέληση η συγκινητική προσέλευση των συμπατριωτών μας στη προσπάθεια αναγέννησης της Αδελφότητας Αθηνών από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Τους υποσχόμαστε ότι θα φανούμε αντάξιοι τόσο στο όνομα του ιστορικού συλλόγου, όσο και στις υψηλές προσδοκίες τους.

Το Δ.Σ. της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών

email