Απάντηση – φωτιά του Yπουργείου σε Αμβρόσιο

Mητροπολίτης Αμβρόσιος

Mητροπολίτης Αμβρόσιος

Απάντηση στο «ξέσπασμα» του μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβροσίου, περί των επιλογών στις προσεχείς εκλογές, δίνει με ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γ. Καλατζής.

Σημειώνει πως «η υποστήριξη που προσφέρουν θρησκευτικοί ηγέτες, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι Ιεράρχες της επικρατούσας θρησκείας, σε οποιονδήποτε προπαγανδίζει ρατσιστικές και χουντικές θέσεις, αποτελεί στίγμα για την αντίστοιχη θρησκευτική κοινότητα και ντροπή για κάθε Έλληνα πολίτη».

«Τέτοιου είδους κινήσεις συνιστούν ενσυνείδητη προσπάθεια για την πρόκληση σύγκρουσης μεταξύ Πολιτείας και της αντίστοιχης θρησκευτικής κοινότητας, ενώ υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα σε μια στιγμή που το έθνος κινδυνεύει να υποστεί μιαν ανυπολόγιστη καταστροφή».

Σημειώνεται ότι, ο κ. Αμβρόσιος, στο προσωπικό του ιστολόγιο, ανήρτησε πως «ανάμεσα σε δύο κακά, θα διαλέξω αυτό που δεν είναι το χειρότερο. Επομένως, στις 17 Ιουνίου καλούμεθα να διαλέξουμε ένα κόμμα που θα προξενήσει το λιγότερο κακό στην ταλαίπωρη και χιλιοπροδομένη Πατρίδα μας».

Ο ιεράρχης μάλιστα υιοθετεί και σκίτσο, που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, και σύμφωνα με αυτό: «Με το Μνημόνιο θα έχουμε αργό θάνατο, με τον Τσίπρα θα έχουμε ακαριαίο θάνατο».

Επιπλέον, ο μητροπολίτης υποστηρίζει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν σαπίσει, «παρά ταύτα» προσθέτει «σήμερα δεν έχουμε πολλά περιθώρια επιλογής. Δεν υπάρχουν νέα πρόσωπα και δυνάμεις, ώστε να διαλέξουμε, να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Δυστυχώς, είμεθα υποχρεωμένοι να… ξαναφάμε από το ίδιο φαγητό…».

Από την πλευρά του ο κ. Καλατζής, στην ανακοίνωσή του προσθέτει πως «ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας με 44%, επί 2 ολόκληρα χρόνια δέχθηκε τόνους λάσπης και αισχρών προσωπικών επιθέσεων που αποτελούν πλέον τον ορισμό του πολιτικού κανιβαλισμού».

«Η Συμφωνία που διέσωσε τη χώρα και την οποία σήμερα, σχεδόν όλοι αποδέχονται ως βάση για κάθε διαπραγμάτευση, επιτεύχθηκε από την Κυβέρνησή του με αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Χωρίς αυτή τη Συμφωνία 10.397 Κληρικοί και Εκκλησιαστικοί Υπάλληλοι καθώς και 97 Μητροπολίτες, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, σήμερα θα πληρώνονταν σε δραχμές».

Ο γγ Θρησκευμάτων συμπληρώνει πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, άρα εν δυνάμει πρωθυπουργός. Η κριτική στις προτάσεις και τις θέσεις του, η διαφωνία με τον τρόπο που πολιτεύεται είναι δικαίωμα του καθενός, αποτελεί όμως ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα από τις άθλιες προσωπικές επιθέσεις που προσπαθούν να τον παραστήσουν ως εντολοδόχο ξένων πρεσβειών».

«Τη δαιμονοποίηση της Αριστεράς και την ενίσχυση των άκρων, η δική μας χώρα την έχει πληρώσει με δύο δικτατορίες και έναν εμφύλιο πόλεμο» και καταλήγει: «Οι αήθεις και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον κορυφαίων θεσμικών παραγόντων της Ελληνικής Πολιτείας συνιστούν προσβολή για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Η αποφυγή κάθε είδους εμφυλιοπολεμικών λογικών και πρακτικών είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ, αναγκαία».

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr