Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος: Από την Πάτρα, ηγούμενος στην Αστόρια της Νέας Υόρκης

Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος

Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος

Ο πρώην Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Πατρών και εφημέριος της Αγίας Τριάδας, π. Ιερόθεος Ζαχαρής, αναλαμβάνει νέος ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Ο π. Ιερόθεος μίλησε για τα νεά του καθήκοντα, που του ανέθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στην εφημερίδα της Ομογένειας “Εθνικός Κήρυκας.

Το πρώτο του μήνυμα μέσω του “Εθνικού Κήρυκα” στέλνει στην Ομογένεια και ιδιαίτερα στους ανθρώπους, ο νέος της ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής, προγραμματίζει να αφιχθεί στη Νέα Υόρκη εντός του Μαρτίου, όπως δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξή του στον , από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε μεταβεί για να πάρει την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τον επίσημο διορισμό του.

Είπε χαρακτηριστικά πως «στέλνω σε όλους την αγάπη μου και τον σεβασμό μου, εύχομαι να έχομε καλή Τεσσαρακοστή και με τη χάρη του Θεού να εορτάσουμε όλοι μαζί το Άγιο Πάσχα».

Στην ερώτηση πότε θα έλθετε στην Αμερική, είπε, «δεν ξέρω ακόμα ακριβώς, αυτές τις μέρες είμαι στο Πατριαρχείο, σήμερα πήρα τον διορισμό μου. Ηλθα να υποβάλλω τα σέβη μου στον Παναγιότατο να φιλήσω το χέρι του για να έλθω στην Αστόρια και να αναλάβω την ηγουμενία της Ιεράς Μονής της Αγίας Ειρήνης» και συμπλήρωσε «θα προσπαθήσω να έλθω όσο το δυνατόν γρηγορότερα εντός του Μαρτίου».

Αναφορικά πώς αισθάνεται με τον διορισμό του στην ηγουμενία, είπε, «καταλαβαίνω ότι είναι μία υπεύθυνη θέση και με τις ευχές του Παναγιοτάτου έρχομαι εκεί και το εκλαμβάνω σαν κάλεσμα του Θεού να έλθω να υπηρετήσω εκεί την Ομογένεια στην Αστόρια στο Μοναστήρι, στο ναό της Αγίας Ειρήνης, να επικοινωνήσω με τους αγαπητούς αδελφούς ομογενείς και ελπίζω με τη χάρη του Θεού να πάμε καλά. Το αφήνω στην πρόνοια και στην αγάπη του Θεού, της Παναγίας μας και τη βοήθεια της Αγίας Ειρήνης».

Ο π. Ιερόθεος είπε πως «είχα έλθει πέρυσι τα Χριστούγεννα με δύο άλλους ιερομονάχους από το Άγιο Όρος» και συμπλήρωσε «θα έλθουν μαζί μου και δύο κληρικοί με την ευχή του Πατριάρχου μας»

Στην ερώτηση ποίες είναι μερικές από τις προτεραιότητές σας μιας που είδατε τη Μονή, ζήσατε τους ανθρώπους, είπε, «θέλω να έλθω να δω από κοντά, να μάθω τα της διοίκησης της Μονής, δεν μπορώ να πω τώρα κάτι το ιδιαίτερο».

Ποιος είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής κατάγεται από το Θέρμον της Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τυγχάνει κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών, χειροτονήθηκε από τον αείμνηστο Μητροπολίτη υπό του Πατρών Νικοδήμου, ενώ διετέλεσε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού «ΛΥΧΝΟΣ» της Μητρόπολης.

Επίσης υπηρέτησε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση και ως Σχολαρχεύων της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.

Τυγχάνει ενταγμένος στο Μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους και είναι πνευματικό ανάστημα του γνωστού γέροντα, προηγούμενου της Μονής και συγγραφέα Βασιλείου Γοντικάκη.

Διαδέχεται στην Μονή Χρυσοβαλάντου τον Επίσκοπο Φιλομηλίου Ηλία, ο οποίος υπηρετεί από τη θέση του ηγουμενεύοντος από τον Δεκέμβριο του 2010, επί δέκα πέντε και πλέον μήνες και ο οποίος την περασμένη εβδομάδα υπέβαλλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την παραίτησή του.

Όπως δήλωσε στη συνέντευξη του στη χτεσινή μας έκδοση ο Επίσκοπος Ηλίας το πιο επιτακτικό πρόβλημα της Μονής σήμερα είναι η έλλειψη ιερέων.

Πηγή άρθρου: romfea.gr