“Έφυγε” ο παπα – Γιώργης των Καμιναράδων

Πατέρας Γεώργιος Διονυσάτος

Πατέρας Γεώργιος Διονυσάτος

Με βαθύτατη θλίψη, πληροφορηθήκαμε ότι αποδήμησε σήμερα το πρωί ο ιερέας για 35 χρόνια του χωριού μας Παπαγίωργης Διονυσάτος.

Διακόνησε την εκκλησία μας προσφέροντας ένα πολύ σημαντικό ποιμαντορικό αλλά και φιλανθρωπικό έργο διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό σημαντικό μέρος του πενιχρού μισθού του παρά το γεγονός ότι είχε μία πολύ μεγάλη οικογένεια.

Ο ζήλος του για την εκκλησία ήταν πολύ μεγάλος, έτρεχε παντού όπου τον καλούσαν και πάντα ορμήνευες ιδιαίτερα τα νέα παιδιά

Μαζί με την πολυαγαπημένη του και άξια αρωγό και συμπαραστάτη του την πρεσβυτέρα κ. Μαριάνθη Φανού του Πέτρου, απέκτησαν μία μεγάλη και πολύ ωραία οικογένεια με 6 παιδιά, 3 αγόρια ( ο Πέτρος έφυγε από την ζωή πριν 4 χρόνια) και 3 κορίτσια.

Ο Παπαγιώργης γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1925 από τον Σωκράτη Διονυσάτο και την Αθηνά Μαρούλη

Ήταν μία πολύ φτωχή οικογένεια και είχε άλλο ένα αδελφό και 4 αδελφές

Όταν τα παιδιά ήταν μικρά πέθανε ο πατέρας του ο Σωκράτης και σε λίγο καιρό πέθανε και η μάνα του η Αθηνά σε λίγο πέθαναν και τα δύο κορίτσια η Περιστέρα όταν ήταν 20 ετών και η Δήμητρα 18 ετών και έμεινα τα 4 παιδιά ορφανά, με τον μικρό Γιώργο να αναλαμβάνει να φροντίζει τα αδέλφια του δουλεύοντας στα Δεματορά ή κάνοντας τον κουρέα στο χωριό.

Από μικρός ήταν κοντά στην εκκλησία βοηθώντας το παππά Μαρούλη Ηλία ο οποίος τον γαλούχησε στην χριστιανική αγάπη και πίστη και αργότερα ανέλαβε ψάλτης στο χωριό.

Το 1974 ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα. Χειροτονήθηκε ιερέας και αγκαλιάστηκε από όλους τους χωριανούς .Διακόνησε έκτος του χωριό μας και σε πολλά ακόμα χωριά της Παλικής όπου τον αγάπησαν και τον περιέβαλαν με σεβασμό όλοι οι κάτοικοί τους.

Παρακαλούμε τον Κύριο , να αναπαύσει την ψυχή του και εμείς να έχουμε την ευχή του .Εύχομαι αιώνια να είναι η μνήμη του Πατρός Γεωργίου.

Συλλυπούμεθα την πρεσβυτέρα Μαριάνθη και τα παιδιά του.

Πηγή άρθρου: kaminarata.gr